A digitális eszközök segíthetnek
2012/11/05 08:00
2400 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Diszlexia a digitális korban címmel jelent meg Dr. Gyarmathy Éva gyermekpszichológus, az MTA tudományos munkatársának legújabb könyve. A Műszaki Kiadó gondozásában megjelent könyv a digitális-információs kor kultúráján keresztül mutatja be a diszlexiát és az egyéb neurológiai alapú teljesítményzavarokat.

diszlexia A szerző új szemszögből közelít a diszlexiához. Meglátása szerint az iskolai sikerességet gátló zavarok egyre gyakoribb előfordulásának oka a kultúraváltásnak köszönhető.

Az alapprobléma, hogy a XXI. század már egy új, digitális korszakot hozott pedagógusok és diákok számára egyaránt. Ennek ellenére a tanórákon ezek az eszközök nem használhatók, így a szünetek, valamint a szabadidő jelentős részét mindenki a számítógépek, mobiltelefonok és egyéb digitális eszközök használatára fordítja. A tanulás megszerettetéséhez és az érdeklődés fenntartásához lépést kell tartani a digitális korral. A Diszlexia a digitális korban című könyv megoldási javaslatokat és segítséget kínál az iskolai készségek elsajátításához. A megoldásokat a digitális kultúra felépülése mentén, de nem a digitális eszközökre hagyatkozva keresi.

További információ és megrendelés a kiadó webáruházában.

Forrás: Modern Iskola

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen