A jövő kódolva van – Kódolásos események online és offline!
2015/06/02 16:59
2900 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Nonprofit Kft. és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elkötelezett a kódolás módszereinek és eredményeinek köznevelésben történő népszerűsítéséért, ezért a Scientix projekt keretében két rendezvényt is e téma köré szervezünk. Várjuk Önöket a webináriumon (2015. június 25.) és a workshopon (2015. június 29.) is! Regisztrálni a cikkben található linkekre kattintva lehetséges!

iv1

iv2 A kódolás vagy más néven programozás Európa több országában a köznevelési rendszerek szerves része. A hazai helyzetről ugyanezt nem mondhatjuk el.  Ezért az Educatio Nonprofit Kft. - együttműködve az IVSZ-szel - most olyan eseményeket szervez, amelyek a kódolással, programozással kapcsolatosak. Az események célja, hogy a résztvevők felismerjék: a kódolás nem pusztán informatika, iv3 sokkal több annál: a készségfejlesztés, a logikus és algoritmikus gondolkodás fejlesztésének eszköze, ugyanakkor nem a matekzsenik kiváltsága, hanem mindannyiunk számára elérhető, nyitott terep. Az események fókuszában a kódolás tanórai alkalmazásának lehetőségei, olyan programozási környezetek, módszerek és tevékenységek állnak, amelyeket minden pedagógus alkalmazhat a tanórákon.

A regisztráció - mindkét eseményre - nyitott minden érdeklődő pedagógus számára, azaz az informatika szakos kollégák mellett várjuk bármilyen más szakot tanító kolléga jelentkezését is!

A két rendezvény kiegészíti egymást, tehát érdemes akár mindkét eseményre regisztrálni!

Webinárium: A jövő kódolva van!

A jövő kódolva van című webinárium bevezető előadásában szó lesz az IT szektor gazdasági szerepéről, az előadás kitekintést nyújt a jövőt prognosztizálhatóan meghatározó technológiákról, arról, milyen szerepet képes betölteni a tanulói képesség-fejlesztésben a programozás, és erre milyen eszközök állnak rendelkezésünkre.

A webinárium időpontja: 2015. június 25. (csütörtök) 15.30-17.30
A webinárium szoba elérhetőségét és a technikai részleteket az esemény előtt küldjük el a regisztrált résztvevőknek!

A webinárium programja:
15.30-16.00: Bejelentkezés a webinárium szobába, a technikai eszközök ellenőrzése
16.00-16.30: A jövő kódolva van - Kódolás Európában és hazánkban: tapasztalatok, lehetőségek
16.30-17.00: Hogyan kezdjünk hozzá? Hazai jó gyakorlatok, módszerek
17.00-17.30: Kérdések, válaszok, kötetlen beszélgetés

A webinárium műfaja teret enged a szabad kommunikációnak, a tapasztalatmegosztásnak is. Számítunk arra, hogy a résztvevők megosztják egymással jó gyakorlataikat, tapaszatalataikat, feladattípusokat, amelyeket más kollégák is használhatnak.

A webináriumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció a linkre kattintva lehetséges. Felhívjuk a figyelmét, hogy a webinárium kép- és hangrögzítésre kerül.

Workshop: Sulinet Tanárklub - programozás az általános iskolában

A Sulinet Tanárklub keretében megvalósuló, a Scientix projekt által támogatott esemény célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a kódolás (programozás) alapjaival, illetve ötleteket merítsenek a kódolás tanórai alkalmazásához, kipróbálják azokat a programozási felületeket, amelyekkel bármelyik tanórán fejleszthetik tanulók logikus és algoritmikus gondolkodását.
A workshopot nyitó előadást többórás műhelymunka követi. Az érkező kollégákat 13.30-14.00-ig ebéddel várjuk.

A workshop időpontja: 2015. június 29. (hétfő): 13.00-17.00
A workshop helyszíne: Educatio Nonprofit Kft. székháza (1122 Budapest, Maros utca 19-21.) - földszinti rendezvényterem.

A workshop programja:
13.00-13.30: Regisztráció a helyszínen
13.30-14.00: Ebéd
14.00-14.30: Tisza Géza: Miért kell beszélnünk a programozásról?
14.30-15.30: Tanárklub műhelyfoglalkozás
15.30-15.45: Szünet
15.45-17.00: Tanárklub műhelyfoglalkozás

A workshopon való részvétel ingyenes, de előzetesen regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a linkre kattintva lehetséges. Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvényen kép- és videófelvételek készüknek.

Ha kérdése van a rendezvényekkel kapcsolatban, illetve a Scientix projekt bármely hazai eseményével kapcsolatban, lépjen kapcsolatba a hazai kontaktponttal, az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztályával a scientix@educatio.hu email címen!
Amennyiben szeretne rendszeres Scientix hírlevelet kapni, kattintson erre a linkre!

ivx

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen