A Scientix online kampányt indít!
2014/09/26 08:00
2310 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix portál hétről hétre friss hírekről, újonnan a portálra felkerült projektekről számol be angol nyelvű Digest szolgáltatásában. Az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya azon dolgozik, hogy az angol nyelvű híreket minél többen megismerhessék. Mostantól az angol nyelvű Digest és angol nyelvű hírlevél szolgáltatást magyarul is beindítjuk. A következő héten a Scientix nagyszabású online kampányt is indít! Kövesse a hírcsatornáinkat a legfrissebb STEM hírekért!

scien

Online kampányt indít a Scientix

Hamarosan közeleg a Scientix projekt 2. szakaszának egyik kulcseseménye, a Nemzetközi Scientix Konferencia, amely 2014. október 24-26. között Brüsszelben kerül megrendezésre. Az esemény kapcsán a Scientix nagyszabású online kampányt indít, amelynek keretében a következő 7-8 hétben számos friss hírt, ötletet, információt, tananyagforrást oszt majd meg a közösségi médiában. A kampányban az Educatio Nonprofit Kft. Sulinetwork Közösség Facebook-oldala is aktívan részt vesz.

A „Did you know”?, azaz „Tudtad-e?” című kampány eseményeit, híreit az alábbi módokon követheti:

  1. Látogassa meg és lájkolja a Sulinetwork Közösség Facebook oldalát!
  2. Kövesse a #Scientix hashtag-et a Twitter-en és aFacebook-on!
  3. Látogassa a Scientix portált!
  4. Iratkozzon fel aScientix Digest-re!

Ahogyan azt már egy előző cikkünkben megírtuk, számos friss hír van Európában STEM (Science, Technology, Engeneering, Mathemathics) projektekről, STEM konferenciákról, amelyekről itthon keveset tudunk. Az is probléma, hogy a hazai rendezvényekről, megvalósult projektekről sem értesülnek Európában. Az Educatio Nonprofit Kft. - a Scientix projekt Nemzeti Kontaktpontjaként - számos olyan szolgáltatást nyújt, amellyel ezek a kapcsolati hálók, információcserék fejleszthetők.

Szeretne a Sulinet portálon megjelenő hírek mellett rendszeres magyar nyelvű Scientix hírlevelet kapni? Írjon nekünk a scientix@educatio.hu email címre, és adja meg email címét!

Amennyiben a friss híreket eredeti nyelven, angolul kívánja olvasni, regisztráljon a Scientix portálra a linkre kattintva, és iratkozzon fel a DIGEST-re és a Newsletter szolgáltatásra!

Aktuális európai STEM konferenciák, kezdeményezések

1. The International Conference on Education Technologies and Computers (ICETC2014)

A lengyelországi Łódź városában tartott háromnapos konferencián (2014. szeptember 22-24.) számos érdekes témában zajlottak plenáris előadások és szekciómunkák.

A konferencia fő célja az volt, hogy a többnyire digitális alkalmazások és az IKT területén dolgozó résztvevők kapcsolatokat építsenek egymással.

Részletek a linkre kattintva (angol nyelven).

2. I. Európai SUSTAIN konferencia

Az I. Európai SUSTAIN konferencia a Ljubljanai Egyetem szervezésében valósult meg. A SUSTAIN (Supporting Science Teaching Advancement Through Inquiry - A természettudományok tanításának támogatása a kutatásokon keresztül) konferencia fő célja az volt, hogy megvitassa a fenntarthatóság, és a fenntartható fejlődés oktatásának kérdéseit, és a kutatásalapú tanulás megvalósításának lehetőségeit.

A SUSTAIN pedagógiai tartalmakat, eszközöket és tanár-továbbképzési tevékenységeket kíván fejleszteni, amelyek segíthetik a tanulókat a természettudományok megismerésében, a különböző környezeti, társadalmi-gazdasági problémák és kihívások megértésében, kapcsolódva a fenntartható fejlődés témaköréhez.
Részletek a linkre kattintva (angol nyelven).

Amennyiben egy kollégája is szeretne magyar nyelvű Scientix hírlevelet kapni vagy Ön szeretne leiratkozni erről a szolgáltatásról, kérjük, írjon a scientix@educatio.hu email címre!

Amennyiben a projekttel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, vagy szeretné megosztani velünk projektjét, hogy azt feltöltsük a nemzetközi Scientix portálra, kérjük, írjon nekünk a scientix@educatio.hu email címre!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen