Csatlakozzon a Terra Mission MOOC-hoz! Váljanak diákjai klímaszakértővé az Ön segítségével!
2021/12/10 22:35
958 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek oktatása az iskolákban ma már nem számít újdonságnak, a mindennapok része és alapvető igény. Ahhoz, hogy a diákok napjaink és a jövő éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásaival sikeresen nézhessenek szembe, képessé kell válniuk az aktív cselekvésre. Ehhez elengedhetetlen környezettudatosságuk folyamatos fejlesztése. Csatlakozzon Ön is a "Terra Mission MOOC: A fenntarthatóság tanítása az cselekvésért" című nemzetközi kurzushoz, ahol inspirálódhat, megismerheti a legújabb kutatási eredményeket, tanítási módszereket!

terra

A MOOC lehetőséget ad Önnek is, hogy:

  • megismerje, hogyan lehet a Terra Mission oktatási segédanyagokat (Terra Mission Educational Pack) beépíteni az iskolai tantervbe,
  • megtudja, hogyan lehet a diákokat hatékonyan segíteni abban, hogy a fenntarthatóság érdekében aktívan cselekvő állampolgárokká váljanak,
  • elsajátítsa, hogyan lehet a témában az osztálytermen kívüli oktatást és gyakorlati feladatokat beépíteni az iskolai tantervbe,
  • átfogó ismereteket szerezzen és válaszokat kapjon a fenntarthatóság témakörének legfrissebb kérdéseire,
  • megtanulja, hogyan adhatja át ezt az újonnan szerzett tudást a diákjainak,
  • felfedezzen különféle oktatási módszereket, amelyek fejlesztik a diákok elemző és kritikai gondolkodási készségét, kommunikációját, együttműködésre és aktív részvételre ösztönzik őket.

Időpont: 2022. január 10. – 2022. február 16. (5,5 hét)

A kurzus elvégzéséhez szükséges idő: összesen 25 óra.

Célközönség: A kurzusra olyan 8-14 éves korú diákokat tanító általános és középiskolai tanárok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a fenntarthatóság, az klímavédelem és a STEM tantárgyak tanítása iránt.

A kurus nyelve:  angol.

Tanúsítvány: A tanfolyamot sikeresen elvégzők digitális jelvényt és tanúsítványt kapnak.

Regisztráció.

Nézze meg a kurzus promóciós videóját!

A LIFE TERRA-ról röviden:

A Life Terra projekt alapötlete, hogy a faültetés a leginkább költséghatékony természetalapú megoldás a szén-dioxid megkötésére. Egy sokoldalú, az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésére irányuló stratégia részeként a faültetés fontos szerepet játszhat az klímaváltozás és az általa okozott pusztítás elleni küzdelemben.

A projekt célja lehetővé tenni az emberek számára, hogy gyorsan és aktívan lépjenek fel az éghajlati válság ellen. Fogjanak össze, használják ki a természet saját szén-dioxid-megkötő mechanizmusát és 5 év alatt, 2025-re, 500 millió fát ültessenek szerte a világban.

A SCIENTIX-ről röviden:

A Scientix, a természettudományos oktatás európai közössége, elősegíti és támogatja a STEM-tanárok, oktatási szakemberek, kutatók, szakpolitikai döntéshozók és egyéb STEM-oktatással foglalkozó szakemberek európai szintű együttműködését.

terra2

Ezt a tanfolyamot a Life Terra fejlesztette ki, az Európai Bizottság társfinanszírozásával a LIFE programon keresztül (LIFE19 CCM/NL/001200). A tanfolyamot a Scientix 4 (N. 101000063 számú támogatási megállapodás) is támogatja. A Scientix az Európai Unió H2020 kutatási és innovációs programja által nyújtott finanszírozásban részesült, és a European Schoolnet (EUN) koordinálja.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen