Csatlakozzon az Europeana tesztelő csapatához!
2020/10/12 08:00
1532 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet idén is várja a tesztelő tanárok jelentkezését az Europeana népszerűsítésére. Olyan általános és középiskolában tanító pedagógusok pályázatára számítanak, akik szeretnének részt venni az Europeana Oktató Csapatának munkájában a 2020. november - 2021. augusztus közötti időszakban.

ea

Auguste Renoir: La Grenouillère; Forrás: Europeana

Mi is az Europeana?

Az Europeana egy európai platform a digitális kulturális örökség népszerűsítésére. Az Europeana csapata európai archívumok, könyvtárak és múzeumok ezreivel működik együtt, így az Europeana Collections több mint 50 millió digitalizált alkotáshoz (könyv, zenemű, műalkotás) biztosít hozzáférést.

A felhasználók –köztük a tanárok és diákok is–  kereshetnek képeket, szövegeket, audió és videó fájlokat, 3D-s tartalmakat a művészeti alkotásoktól kezdve a természettudományig, mindezt 37 nyelven. A tartalmak nagy része (több mint 20 millió alkotás) ingyenesen felhasználható az oktatási területen.

Milyen feladatai vannak a tesztelő csapat tagjainak?

  • Óratervek készítése egy megjelölt témában
  • Beszámoló írása a saját vagy mások által készített óraterv megvalósításáról
  • Visszajelzés egymásnak az óratervekkel és a beszámolókkal kapcsolatban

Elvárások:

  • megfelelő angol nyelvtudás (írás, olvasás, szövegértés)
  • a téma iránti elhivatottság
  • sokoldalú érdeklődés

Az EUN emellett olyan tanárok jelentkezésére is számít, akik általános vagy középiskolai tantárgyak keretein belül foglalkoznak az inklúzió és a speciális nevelési igények kérdéseivel.

Miért érdemes csatlakozni az Europeana Oktató Csapatához?

Most mikor az online tanítás ilyen fontos szerepet kapott az oktatásban, rendkívül fontos magas színvonalú segédanyagok létrehozása, amelyhez elengedhetetlen a digitális örökség felhasználása. Az Europeana Tanári Közösségének tagjaként nem pusztán az alkotásban és a kipróbálásban vehet részt, de olyan tanárokkal dolgozhat együtt, akiknek célja a minőségi oktatás, az együttműködés és kritikai gondolkodás megteremtése a diákok számára.

A projekt végén a 20 legaktívabb pedagógus lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen egy workshopon a Jövő Osztálytermében,­*Brüsszelben, melynek költségeit a European Schoolnet állja.

Bővebb információk és jelentkezés ezen a linken: https://teachwitheuropeana.eun.org/updates/call-for-europeana-education-user-group-teachers-2020-2021/

*A Covid-19 helyzetre való tekintettel a személyes találkozók lehet, hogy egyéb formában valósul meg.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen