Emelj szót az online zaklatás ellen - kreatívan!
2015/08/10 16:11
4132 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az ENABLE projekt Hackathon programja olyan 9-17 éves fiatalok csoportjainak jelentkezését várja, akik szívesen készítenének alkalmazást vagy egyéb kreatív eszközt, amely segíti a fiatalok körében jelen lévő online zaklatás csökkentését. A kreatív ötletek megvalósításában egy mentor csapat segítségre számíthatnak.

Hackathon

A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívja az online zaklatásra, és arra ösztönözze őket, hogy gondolkodjanak együtt, és megfelelő válaszokat adjanak erre a jelenségre. Az online zaklatás olyan agresszív viselkedés, amely az online térben zajlik. Ugyanakkor a zaklató és az áldozat gyakran a való életben is ismeri egymást, sok esetben az online zaklatás csupán egy változata a fiatalokat az iskolában kortársak részéről érő csúfolódásnak, bántásnak.

A programban a kreatív ötleteket szeptember folyamán kell benyújtani. A nyertes ötleteket a csapatok az EU Programozási Hét alkalmából Londonban mutathatják be, és nyereményekkel is gazdagabbak lesznek.  A program során elkészített alkotások online is elérhetővé fognak válni az érdeklődők számára.

A programban nincs az alkotásokra és az előadásra vonatkozó nyelvi megkötés. Bár a záró esemény nyelve az angol lesz, a csapatok bármilyen nyelven bemutathatják a munkájukat. Amennyiben a csoport videót vagy prezentációt nyújt be, ahhoz angol nyelvű aláírást kell készíteni.

Részletek és jelentkezés:

http://enable.eun.org/hackathon#3

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen