"Én így tanítanám az informatikát"
2013/01/07 20:09
1602 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén is indul a Fülemüle Országos Informatika Verseny, ahol most általános iskolai, középiskolai és szakiskolai oktatásban részt vevő diákok mutathatják meg tudásukat. Határon túli tanulók jelentkezését is várják a szervezők.

A verseny kiíróinak a hallássérült fiatalok integrált oktatását megkönnyítő alternatív pedagógiai módszerek fejlesztése, kipróbálása és közzététele terén közösen elért eredményeit 2010-ben a Tempus Közalapítvány a Hálózati tanulási díjjal jutalmazta. Az elismeréssel járó támogatást a Fülemüle hálózat tagjai egy országos informatikai verseny kiírására, ezen belül a versenyen eredményesen szereplő tanulók díjazására fordították, hagyományteremtő céllal.

A verseny céljai

  • az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre,
  • ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására,
  • az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén,
  • pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait.

Általános tudnivalók

A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.

A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.

Kategóriák

I. Általános kategória:

Bármely magyar nyelven beszélő, nappali rendszerű általános ikolai, középiskolai vagy szakiskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)

II. Speciális kategória:

Azok a hallássérült fiatalok, akik integráltan vagy szegregáltan az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanulnak jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.
Ha az iskolában igény mutatkozik a versenyen való részvételre az iskola e-mailben (levélben vagy faxon) jelzi a kiírónak, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez még nem jelent nevezést, csupán kapcsolatfelvételt a kiíróval.

A nevezés módja

Az országos versenyre - a tanulók és a tanárok igénye esetén - az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.

A három versenyző pontosan kitöltött, a tanuló, a szülő és a felkészítő pedagógus által aláírt jelentkezési lapját az iskolák továbbítják postai úton, vagy faxon a kiírónak. Ezzel egy időben a tanulók munkáját is beküldik e-mailben a web@egressy.info címre. A munkák beérkezését követően a válasz e-mailben a kiíró egy űrlapot amelynek kitöltésével elektronikusan is meg kell adni a jelentkezési lapon megadott adatokat az elektronikus feldolgozás megkönnyítése érdekében.

A versenykiíró főszervező címe és e-mail címe:

Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola

cím: 1149 Budapest, Egressy út 71.

e-mail cím: info@tehetseggondozas.hu

Telefon: 220-8186

Nevezési határidő: 2013. február 17.

Nevezési díj: nincs

Használható szoftverek

  • MS Office, Open Office vagy LibreOffice prezentációkészítő programjai.
  • Speciális kategória esetén a feladat megoldható az iskolában használt interaktív tábla szoftverrel.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen