e-NABLE Workshop: Robotkéz tervezés gyerekeknek
2016/08/10 08:00
1691 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az e-NABLE Magyarország egy globális önkéntes mozgalom hazai képviselete, ahol a tagok szabadidejükben 3D nyomtatott kezeket készítenek végtaghiányos gyerekeknek. Az olcsón előállítható, személyre szabott protézisek elsődleges célja, hogy a viselője otthonosan érezze magát a testében és a hiányosság helyett a lehetőséget lássa önmagában. makerspace.hu augusztus 13-án szombaton tartandó workshopja alatt gyerekek tervezhetnek kezeket gyerekeknek.

enable

A közösségi műhelyben rendelkezésre álló eszközök segítségével - 3D nyomtató, lézervágó, famegmunkáló eszközök valamint egyszerű anyagok, mint pl. Lego, karton, színes papír, festék -, mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és az emberi kéz adottságaitól elrugaszkodva alkothat szuperhőskezet, világító vagy akár rovarcsápokkal ellátott protézist.

14.00-16.00. Tervezz robotkezet! - workshop gyerekeknek 6-tól 16 éves korig

Egyaránt várjuk azoknak a végtaghiányos és ép kezű gyerekeknek a jelentkezését, akik szívesen részt vennének egy közös ötletelésben és tervezésben. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a dori_KUKAC_enable.hu vagy a dobi.dora_KUKAC_makerspace.hu emailcímen tehettek meg (a tárgyban kérlek tüntessétek fel: enable workshop). A maximális létszám 15 fő. Ha bármilyen kérdésetek van írjatok, vagy hívjatok a 06 20 321 0249-es telefonszámon!

Fontos tudni, hogy a workshop keretein belül nincs lehetőségünk komplett, magasan funkcionáló protézisek létrehozására. A cél sokkal inkább a maradandó élmény, ismerkedés, kísérletezés, ötletelés és közösségépítés.

16.00-20.00. Ismerkedés a mozgalommal és a csapattagokkal

A workshop után bárki számára lehetőség nyílik találkozni a tagokkal, megismerkedni a készítés folyamatával, kérdezni vagy akár csatakozni a hazai csapat munkájához!
A workshop szervezői a csapat aktív tagjai: Dobi Dóra a végtagprotézis társadalmi változásait vizsgálja, a makerspace.hu munkatársa, Joe Cross a hazai e-NABLE Magyarország csoport alapítója és Sztojanov Krisztián a csapat oszlopos tagja és szóvivője. 
Várnak mindenkit szeretettel!

Még több infó:

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen