Február 6-án ismét Safer Internet Day!
2024/01/31 16:15
596 megtekintés

Minden év február első keddjén szerte a világon milliók csatlakoznak a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day -SID) kampányhoz. A globális, de egyben a helyi közösségek, informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik által támogatott Biztonságos Internet Nap közel 200 országban hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire valamint arra, hogy a fiatalkorúak használjanak biztonságosabb és felelősségteljesebb online technológiákat.

savethedate

A Biztonságos Internet Nap az EU Safer Borders projekt 2004-es kezdeményezéseként indult, majd 2005-ben átvette a helyét a Safer Internet Day.

Az eseményt nemzetközi szinten az Insafe / INHOPE hálózat koordinálja az Európai Bizottság támogatásával.

Az eseménnyel kapcsolatban további információt találhat a Home - Safer Internet Day weboldalon, illetve a Biztonságos Internet Nap hivatalos, közösségi média csatornáin.

Az említett oldalon többet megtudhat az Európai Biztonságosabb Internet Központok (SIC), a globális Safer Internet Day bizottságok, valamint a szervezeti és iparági támogatók által a nap alkalmából tervezett programokról.

Az idei év eseményének közeledtével a SID hivatalos oldala naponta frissül új profilfrissítésekkel.

Látogasson el gyakran a legfrissebb hírekért!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen