Felfedezés, gondolkodás, alkotás - Webinárium az iTEC harmadik ciklusának eredményeiről
2013/04/17 15:39
2124 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

2012 őszén Európa szerte 18 ország tanárai próbálták ki osztálytermi környezetben az iTEC projektben fejlesztett tanulási tevékenységeket. A 334 tanár többsége számos, átlagosan 4-7 digitális eszközt használt a megvalósítás során az innovatív tanári gyakorlat támogatása érdekében. 

Egy török tanár beszámolója szerint „Manapság az átlagos óravázlatok fókuszában könyvek, számítógépek és egyéb taneszközök állnak. Az iTEC tanulási folyamat leírás alapján azonban olyan óravázlatok készülnek, amelyek tele vannak felfedezéssel, gondolkodással, alkotással és sikerre törekvéssel, és a minket körülvevő való világ áll a középpontjukban.” A tanárok többsége biztos benne, hogy az iTEC eredményei innovációhoz vezetnek a tanteremben és 50%-uk a megismert tartalmakat a későbbiekben is használni fogja.

Akit érdekelnek a tesztelési időszak összesített eredményei, részt vehet egy webináriumon, amely röviden összefoglalja a nemzetközi tapasztalatokat.  A webináriumra előzetesen jelentkezni kell, ide kattintva.

A webinárium angol nyelvű, április 24-én 16-17 óráig tart.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen