Felejtse el a sablonokat! Gondolkozzon újszerűen a STEM-mel kapcsolatban!
2022/07/20 13:45
1126 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Új angol nyelvű MOOC indul STEM out of the box: a STEM approach to non-STEM subjects címmel a European Schoolnet szervezésében 2022 szeptemberében! Csatlakozzon Ön is!

stem

Miről szól a kurzus?

Szeretné Ön is megtanulni, hogyan integrálhatja a STEM (természettudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika) tantárgyakat a humán, művészeti vagy akár menedzsment órákba, és hogyan segítheti a diákjait átfogó tudományos, matematikai és problémamegoldó készségeik fejlesztésében? Csatlakozzon ehhez az online kurzushoz, és tanulja meg, hogyan vezetheti be ezt a gondolkodásmódot már az óvodai oktatásba!

Segítsen diákjainak saját megoldásokat kidolgozni nyílt, valós problémákra, amelyek magasabb rendű gondolkodásra és érvelésre késztetik őket.  A kurzus során ehhez a gyakorlatban jól hasznosítható STEM órai tevékenységeket és módszertani ötleteket lesz alkalma felfedezni. A tanfolyam végig vezeti Önt pedagógusok által készített, kipróbált óravázlatokon, forrásanyagokon és kihívásokon, melyek megismerésével és használatával hozzásegítheti diákjait a jövőhöz szükséges tudásuk és készségeik fejlesztéséhez.

stem2

Mi a kurzus célja?

A STEM out of the box MOOC segítségével a résztvevők:

  • Feltérképezhetik és megérthetik a STEM jelentőségét és az általa kínált lehetőségeket az osztálytermi munkában, tantárgytól, illetve a diákok életkorától függetlenül.
  • Megismerhetik, hogy a jövőbeli szakmák, karrierek milyen STEM-képességeket igényelnek.
  • Felfedezik, hogyan lehet bevezetni a STEM oktatását az óvodában, az általános és a középiskolában a nem-STEM órákon.
  • A STEM tanításával kapcsolatban új ismereteket sajátíthatnak el valós kihívások és innovatív pedagógiai módszerek segítségével.

Mikor indul a kurzus?

A tanfolyam 2022. szeptember 12. és október 19. között kerül megrendezésre online, a becsült munkaterhelés összesen 25 óra.

Modulok:

Modul 1: Introduction to STEM for the Future - kezdés: 2022/09/12
Modul 2: Innovative Pedagogies for STEM Teaching - kezdés: 2022/09/16
Modul 3: STEM Skills and Higher Order Thinking - kezdés: 2022/09/26
Modul 4: Design Learning Scenarios to Engage Students - kezdés: 2022/10/03

Kik a kurzus célközönsége?

Ha Ön óvodapedagógus vagy általános iskolai tanár, aki érdeklődik a STEM iránt, vagy olyan középiskolai tanár, aki nem STEM tantárgyat tanít, bátran csatlakozhat ehhez a MOOC-hoz.

Tekintse meg a kurzus bemutató promóciós videóját:

Hol lehet regisztrálni?

Regisztrációs link

Ezt a kurzust a Scientix projekt támogatja:

stem3

A Scientix, a természettudományos oktatás európai közössége, elősegíti és támogatja a STEM-tanárok, kutatók, oktatási szakemberek, szakpolitikai döntéshozók és más a STEM oktatásban érdekelt felek európai szintű együttműködését.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen