Idén is vitázhatnak a diákok
2013/01/08 10:45
1681 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

A Szóval?! egy két éve indult kezdeményezés, melyet a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament hívott életre. A 2013-as verseny nyitórendezvénye következik.

A több hónapon és három fordulón át tartó versenyen középiskolások vehetnek részt, akik háromfős csapatokban tehetik próbára érvelési és cáfolási tudásukat. A tavalyi évben a vetélkedőre közel 150 diákcsapat jelentkezett Magyarország 100 középiskolájából.

Szóval?! idei nyitó eseményén újságírók, sportolók és színészek szópárbajoznak arról, hogy be kell-e vezetni női kvótákat az Európai Parlamentben? 

A szópárbaj csataterén:

Pepe és Kapa, vagyis Mucsi Zoltán és Scherer Péter színészek, a Jancsó-filmek híres, évődő-civakodó párosa, Mészáros Antónia, Minőségi újságírásért díjjal kitüntetett újságíró és Stumpf András, Junior Príma díjas újságíró, valamint Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző és Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó kapus.

Az eseményt a Külügyminisztérium részéről Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete részéről Dr. Szűcs Tamás képviseletvezető, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon részéről Lővei Andrea megbízott irodavezető, és a verseny szervezői részéről Lévai Balázs nyitja meg.

Időpont: 2013. január 10., csütörtök, 10.00 óra, helyszín: Európa Pont (Millenáris Park, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen