Idén októberben ismét Safer Internet Forum!
2022/09/22 14:13
927 megtekintés

A European Schoolnet idén is megrendezi a Safer Internet Forum (SIF) nemzetközi konferenciát. Ez a kulcsfontosságú esemény egyedülálló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy politikai döntéshozók, kutatók, bűnüldöző szervek, fiatalok, szülők és gyermekgondozók, tanárok, civil szervezetek, iparági képviselők, szakértők és a témában releváns szereplők találkozhassanak és megvitassák a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legújabb trendeket, biztonsági kockázatokat és megoldási javaslatokat.

saferinternet

Az idei rendezvény mottója: „egy digitális évtized gyermekek és fiatalok számára: BIK+ óvd meg, bátorítsd, tartsd tiszteletben!”

Az Európai Bizottság a közelmúltban fogadta el a gyermekbarát internet új európai stratégiáját (BIK+), amelynek célja az életkornak megfelelő digitális szolgáltatások fejlesztése, illetve a gyermekek védelme és jogaik tiszteletben tartása az online térben is. A konferencián a stratégia részleteivel, legfontosabb célkitűzéseivel és a kiemelt helyen szereplő intézkedéseivel ismerkedhet meg. Mivel a fiatal generáció aktív bevonása, ösztönzése áll a stratégia középpontjában és az idei esztendő egyben Az Ifjúság Európai Éve, ennek jegyében a fiatalok nagy szerepet kapnak az esemény előkészítésében és lebonyolításában.

saferinternet2

Az eseményre 2022. október 27-én kerül sor.

A konferenciát hibrid formában rendezik meg. Habár a szervezők csak egy kis létszámú meghívottat fogadnak személyesen a helyszínen, a kurzus online formában nyitva áll mindazon érdeklődők számára, akik szeretnének többet megtudni egy, a gyermekek és fiatalok számára jobb, biztonságosabb online tér kialakításáról.

Az eseményről több információt itt találhat.

Jelentkezés: itt.

saferinternet3

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen