Ingyenes konferencia és előadások pedagógusoknak a biztonságos internetezésről
2014/09/11 17:17
1195 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Pedagógusok, gyerekkel foglalkozó szakemberek és egyéb érdeklődőket is várnak „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciára, amit  2014. október 2., csütörtök, 9 órától redeznek a Radisson Blu Béke Hotelben, Budapesten.(1067 Budapest, Teréz krt. 43.)  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

safer

Online regisztráció.

Ennek szervezője hagyományosan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.  A szervezet évek óta szervezi meg a Nemzetközi Média Konferenciát és rendezett már tudásmegosztó összejövetelt az internet hatásairól is. Az előadók a média-és internethasználat gyakorlati, iskolai és otthoni használatáról, a gyerekekre gyakorolt hatásáról, annak építő jellegűvé változtatásának feladatáról is szólnak. A Gyermekmentő holnapján elérhetők a korábbi konferenciák előadói, tartalmai, prezentációi és videófelvételei is elérhetők.  A szervezet működteti a Saferinternet.hu programot is, aminek keretében ingyenes előadásokat tartanak szakemberek az iskolákban az internet-használatról, a veszélyek kivédéséről, annak tudatossá tételéről, a problémák megoldásáról pedagógusoknak és diákoknak, szülőknek is. Részletek, videók, prezentációk és témakorök  a Saferinternet.hu oldalon:

Ingyenes “Netezz biztonságosan!” és mobilkommunikációs oktatások megrendelése:

A Magyarországon 2009-ben indított Safer Internet projektnek a kezdetektől fogva szerves részét képezi a gyermekek, tanárok és szülők átfogó felvilágosítása és oktatása. Trénereink évente az ország több mint 150 intézményében tartanak „Netezz biztonságosan!” foglalkozásokat, amelyeken évente kb. 30000-en vesznek részt.

Az iskolák számára a foglalkozások teljesen ingyenesek, az oktatók szinte az ország valamennyi pontját el tudják érni. Nem csak a gyerekek/fiatalok , hanem a pedagógusok és szülők számára is tartunk foglalkozásokat a témában.

Ha szeretné, hogy az Ön gyermekei, diákjai is részt vegyenek „Netezz biztonságosan!” előadáson, írjon nekünk az alábbi űrlapon keresztül. Az előadás időpontjának egyeztetéséhez, és a további részletek megbeszéléséhez, felvesszük Önnel a kapcsolatot. Az előadások általában 45 percesek, de igény szerint ettől eltérhetnek. A tervezett előadási időpont előtt legalább két héttel egyeztetés szükséges.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen