Itt van az ősz – Jönnek a MOOC-ok!
2019/09/03 08:00
1603 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet Academy a következő hónapokban is változatos MOOC-okkal várja az érdeklődő pedagógusokat. Ha szeretné tudni, hogyan tudja változatosabbá tenni óráit, olvasson tovább!

moocok

2019. október 14-én két nyílt oktatási kurzus is indul. Az egyik a játékokat veszi górcső alá, a másik pedig a 21. század kihívásait vizsgálja tanári szemmel.

Játékok az iskolában

A MOOC célja, hogy információt szerezzen arról, hogyan teheti színesebbé a tanítást a játékok segítségével, és hogyan építheti be mindezt a gyakorlatba.

A képzést Ollie Bray vezeti, akit számos díjjal tüntettek ki a technológiával gazdagított oktatás területén, és aki – aki többéves tanári és igazgatói év után- jelenleg a LEGO Foundation Play and Education részlegének vezetője.

A kurzusról bővebb információkat ebben az összefoglalóban szerezhet. Regisztrálni az itt található linken lehet.

Tanári hálózatok­ – tanítás a 21. században

Egy rövid gyakorlati kurzus tanárszakos hallgatóknak arról, hogyan használhatják az IKT eszközöket innovatív módon az osztályteremben, továbbá a kollaboratív munka során.

További információk itt, jelentkezni pedig ezen az oldalon lehet.

Bár az Europeana az osztályteremben: a 21. századi készségek fejlesztése a digitális kulturális örökség segítségével c. csak jövő év januárjában kezdődik, már lehet rá jelentkezni.

A MOOC célja, hogy segítsen a tanároknak megérteni a kulturális örökség fogalmát és bemutassa annak felhasználási lehetőségeit az osztályteremben. Akit érdekel a téma bővebb tájékoztatást kaphat ebben a kiadványban az Euroepana felhasználási lehetőségeiről.

A MOOC-ok nyelve angol, így a közösség is nagyon színes. Ha szeretné tanári gyakorlatát bővíteni, és szeretne külföldi tanárok módszereivel megismerkedni, ne hagyja ki a lehetőséget!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen