Legyen Ön a következő eBiztonság Bajnok!
2019/10/11 11:30
1857 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2019. október 21-én indul a European Schoolnet Academy szervezésében a Legyen Ön a következő eBiztonság bajnok! című MOOC. Az online kurzus célja, hogy segítségével egy stratégiát hozzon létre az online biztonsághoz kapcsolódóan, így védettebbé tegye diákjai számára a digitális tanulási környezetet.

ebb

Az internet egyre népszerűbbé válik a határtalan lehetőségekkel és a rengeteg megosztott tartalommal. A népszerűséggel együtt azonban növekszik a kockázatok száma is. Mivel az oktatás egyre inkább épít a technológiára és a digitális eszközökre, így alapvető szükséglet, hogy az iskola egy védett online környezetet biztosítson, ahol a diákok és az iskola munkatársai is a legtöbbet hozhatják ki az internet adta lehetőségekből.

Ahogyan az eBiztonság Minősítésnek – így a MOOC-nak is– az a célja, hogy támogassa az oktatási szakembereket egy, az iskola igényeihez igazított online biztonsághoz kapcsolódó stratégia létrehozásában, amely segíti a tanulókat, hogy biztonságosabb digitális környezetben tanuljanak.

Hogyan lehet mindezt elérni?

Az eBiztonság stratégia koncepciójának megismerése, továbbá az iskola erősségeinek és gyengeségeinek feltérképezése segíthet ebben. A MOOC támogatást nyújt abban, hogy kidolgozza az eBiztonság stratégiát, továbbá megszerezze iskolája számára az eBiztonság Minősítést.

Kiknek ajánlott?

A kurzus bárki számára nyitott, akit érdekel az online biztonság, de elsősorban általános és középiskolában tanító pedagógusoknak szól, illetve az iskolaigazgatók és az infokommunikációs technológiát oktató tanárok és a szülők is jól hasznosíthatják.

A kurzus felépítése

  1. modul: Hogyan hozzunk létre eBiztonság stratégiát?
  2. Az online biztonsághoz kapcsolódó kihívások az iskolában
  3. A stratégia kidolgozása
  4. A stratégia megvalósítása és ellenőrzése

A kurzus 2019. október 21-én indul és 2019. november 27-én ér véget, a MOOC nyelve angol.

A kurzusra jelentkezni a linkre kattintva lehet.

Regisztráljon, és hozza létre iskolája eBiztonság stratégiáját!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen