Ismét lehet jelentkezni a European Academy ingyenes képzéseire
2015/09/02 16:31
2870 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Academy két új képzést indít idén ősszel, pedagógusok számára, a regisztráció már mindkettőre elkezdődött. Mindkét képzés teljesen ingyenes és digitális írástudás fejlesztésben valamint technológia által támogatott oktatás terén nyújtanak gyakorlatorientált segítséget a vadiúj MOOC-ok.

eu-academy

Digitális írástudás fejlesztése az osztályteremben

Digitalizált társadalmunkban létfontosságú, hogy a legkisebbek is rendelkezzenek az alapvető digitális készségekkel, képességekkel.

A European Academy kurzus célja, hogy megismertesse a tanárokkal, hogyan lehet fejleszteni a tanulók digitális írástudását, valamint olyan eszközöket és forrásokat bemutatni, melyek számukra is elérhetőek. A kurzus végén a résztvevők képesek lesznek olyan tanítási órákat tervezni, melyek a hangsúlyt a digitális készségek fejlesztésére helyezik, innovatív módon alkalmazzák a rendelkezésre álló eszközöket úgy a tanulók, mint a saját munkájuknak segítésére.

A kurzus hat modulja feltárja a digitális készségek  szerepét, illetve megmutatja, hogyan lehet az osztályteremben is figyelmet fordítani ezekre.

Csatlakozzon Ön is az European Academy új kurzusához és ismerje meg olyan eszközök sokaságát, melyek támogatják a tanulók digitális készségeinek fejlesztését. Regisztráljon még ma, és csatlakozzon  díjmentesen a szeptember 14-én induló kurzushoz. Addig is kövesse a Facebook-csoportot, és az #eskillscoures címkét a Twitteren.

Regisztrációs lehetőség: http://bit.ly/eskillscourse

Kezdés: 2015. szeptember 14.

Időtartam:  7 hét

Szükséges időráfordítás: 3-4 óra hetente

Oklevél: Digitális Badge minden elvégzett modulért és Digitális oklevél a teljes kurzus után

Célközönség: elsősorban tanárok, iskolavezetők, döntéshozók

Technológiával támogatott oktatás

Ez a kurzus a technológiával támogatott oktatás koncepcióját hivatott bemutatni, 5 héten át tartó MOOC (ingyenes online szabadegyetem) formájában. A technológiával támogatott oktatás középpontjában nemzetközi keretrendszerek áttekintése, más országok gyakorlatainak bemutatása áll, valamint olyan tanári gyakorlatok, melyek az online ön- és társértékelést mutatják be. Amennyiben Önt is érdekli, mit jelent pontosan a technológiával támogatott oktatás, hogyan lehet ezt alkalmazni, akkor mindenképpen érdemes regisztrálnia a szeptember 28-án induló, díjmentes kurzusra. Addig is kövesse a Facebook-csoportot, illetve a #MENTEPcourse címkét.

Regisztrációs lehetőség: http://bit.ly/mentepcourse1

Kezdés: 2015 szeptember 28.

Időtartam: 5 hét

Szükséges ráfordított idő: 3 óra hetente

Oklevél: Digitális Badge minden elvégzett modulért és Digitális oklevél a teljes kurzus után

Célközönség: mindenki, akit érdekel a téma, de elsősorban tanárok, iskolavezetők

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen