Megjelent a COOLSCHOOLS projekt kiadványa!
2024/04/01 09:17
353 megtekintés

Az éghajlatváltozás problémájának kezelése és a fenntartható oktatás előmozdítása érdekében a COOLSCHOOLS projekt úttörő iránymutatást vezetett be, amelynek célja, hogy az iskolaudvarokat természetközeli tudásterekké alakítsák át.

coolsch

A COOLSCHOOLS projekt iránymutatásai az iskolák számára gyakorlati megoldásokat nyújtanak annak érdekében, hogy képessé tegyék őket a természetalapú tudásterek létrehozására. A kiadvány letölthető innen (Resource Detail (scientix.eu)).

A kiadványban szereplő iránymutatások segítenek az iskola vezetőinek, tanárainak és a szülőknek megérteni azokat a gyakorlati lépéseket, amelyekkel megtervezhetik az iskolaudvar természetközeli tudástereinek kialakítását. A természetközeli tudástér egy olyan zöld terület az iskola udvarán, amelyet szélsőséges időjárási események, például hőségriadó idején meg lehet nyitni a közösség előtt. Ezek a terek számos előnnyel járnak az egészség, a tanulás, a társadalmi kohézió és a biológiai sokféleség szempontjából. A tanácsok és iránymutatások négy város (Barcelona, Brüsszel, Párizs, Rotterdam) esettanulmány tapasztalatain alapulnak, ahol az önkormányzatok számos iskolaudvar átalakítását vállalták az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességre vonatkozó stratégiájuk részeként.

A COOLSCHOOLS projekt keretében április 1-én egy MOOC is indul, amelyen a résztvevők lépésről lépésre megtanulják, hogyan kell kialakítani a természetközeli tudástereket az iskola udvarán.

A kurzus 2024. április 1-től 2024. május 8-ig tart.

Kurzus nyelve: angol

Regisztráció: Nature-Based Climate Shelters in Schools | European Schoolnet Academy

A MOOC-ról szóló cikkünk itt olvasható: Természetközeli tudástér az iskolákban – Új MOOC indul áprilisban | Sulinet Hírmagazin

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen