Megjelent a ScientiX TV 13. epizódja!
2023/09/28 13:07
843 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

sctv13

A Scientix TV 13. epizódja a 2023-as Vissza az iskolába kampányhoz kapcsolódó számos eseményt jelent be, így például több versenyt és karrier-tanácsadási beszélgetést diákok számára. Ebben az epizódban a közelgő Accelerate Your Teaching MOOC-ban (Accelerate Your Teaching MOOC (scientix.eu) ) résztvevő kutatók és szakértők mutatják be, hogy miként lehet a részecskefizikát bevinni az osztályterembe, ismertetik a tanárok számára meghirdetett STEM Alliance-Lenovo versenyt (Hulladékból oktatási csodát csinálni), az EmpowerED projekt keretében interjú készült Willem Schoors-szal, a flamand oktatási minisztérium munkatársával és a 13. epizód egy látványos kísérletet is bemutat arról, hogy miként lehet kémiai folyamatokat bemutatni egy gyönyörű lávalámpa elkészítésével az osztályban.

A videóban egy felhívás is megtalálható azok számára, akik Scientix nagykövetek szeretnének lenni: (https://bit.ly/Amb-call-23)

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 13. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkünkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen