Megjelent a ScientiX TV harmadik 2023-as adása, a 10.epizód!
2023/05/18 16:54
2468 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

sc

A Scientix TV 10. adása egy vicces fordulattal, Agueda „klónozásával” kezdődik, aki interjút készít saját magával. Az új epizódban a nők és a lányok a STEM világában betöltött szerepe került fókuszba, így ezzel kapcsolatos projektek kerültek bemutatásra.

Olyan STEM tantárgyakhoz és karrierhez kapcsolódó témákról esik szó, mint:

  • GEM project (Project Detail (scientix.eu)) (A lányok támogatása a STEM területén nyári táborokon keresztül)
  • Robogirls project (Project Detail (scientix.eu)) (A lányok lehetőségeinek bővítése a STEM területén robotika és kódolás segítségével)
  • példák a 2023-as STEM Discovery kampány (SDC23 (scientix.eu)) azon tevékenységeire, amelyek ösztönzik a lányokat a STEM területén.

A viedóban továbbá interjú látható Sonia Curzellel az SDC23 versenyeivel kapcsolatban és Ivana Covac-kal, a STEM Alliance koordinátorával. Végül pedig egy kisgyermekeknek szóló tudományos kísérletről esik szó, melyet Liliana Fernandes portugál tanárnő mutat be.

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 10. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkekből érheti el:

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen