Minden kipróbálható – Ingyenes zenei programok
2014/09/30 08:00
1127 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egyedülálló zenés forgatag  várja ingyenesen a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat  Budapesten, a Music Expo-n, október 3-5-ig, a SYMA csarnokban. Jól tudjuk, hogy a zenével való foglakozás nagyon sokoldalúan fejleszti a gyerekeket, és örömforrás a felnőtteknek…

BMEplak Egyedülálló zenés forgatag  várja ingyenesen a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat  Budapesten, a Music Expo-n, október 3-5-ig, a SYMA csarnokban. Jól tudjuk, hogy a zenével való foglakozás nagyon sokoldalúan fejleszti a gyerekeket, és örömforrás a felnőtteknek is. Precizitást, harmóniát, kreativitást jelent a zene, és mindenki hozzá tud tenni legalább egy pozitív jelzőt, ugye?  Érdemes tehát eljönni a  BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvényére:: zenés „Csodaország” gyerekeknek, diákoknak is! A programot a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi,  2014. október 3-5 között a budapesti SYMA csarnokban. A kiállítás Közép-Kelet Európa legnagyobb audiovizuális és zenei seregszemléje, joggal Magyarország egyik zenei büszkesége.  Mi fogadja a látogatókat? A pénteki napon kezdődő hétvégi programon három nap leforgása alatt csaknem 400 zenei esemény lesz egy helyszínen: koncertek, előadók, közönségtalálkozók, dedikálások, hangszerek, audiovizuális eszközök és természetesen művészek kézfogásnyira, közös fotóra. Már mindez elég lenne, hogy a gyerekekkel is érdemes legyen kilátogatni, akár egy egész osztállyal, szakkörrel vagy zenei foglalkozást látogató diákokkal. Azonban a  Budapest Music Expo szervezői zenés „Csodaországot” teremtenek – a gyermekekre szabott játékokkal, zenetréningekkel. Mivel Kodály országában jól tudjuk, hogy a zenére nevelést a születés előtt 9 hónappal már érdemes elkezdni, ezért a legkisebbeket is zeneovi foglalkozásokkal várják, szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.   Itt végre érvényes a „mindent a kéznek”, és a sok virtuális inger között felnövő gyerekek  szabadon kipróbálhatják, megismerhetik az összes hangszert,  a hang- és hanghatás-keltés ezernyi eszközét és lehetőségét. A korábbi évek tapasztalatai azt mondatják a rendezőkkel, hogy ezeken a foglalkozásokon a gyerekek és a fiatalok életre szóló, varázslatos vizuális és zenei élményekkel gazdagodhatnak.  Néhány ajánlat ízelítőül Kovács Gábor muzsikus foglalkozásaiból:

"Hangvarázslók" - "Hangvarázslás" - "Muzsikáló háztartás" - "Hangszert bármiből" - "Hangszerkészítő kézműves foglalkozás sok muzsikával" - "Muzsikáló biciklipumpa és társai" - "Készítsünk együtt hangszereket!"

További részletek: www.budapestmusicexpo.hu

Kép forrása.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen