Nem idegen többé a digitális világ! Vegyen részt az Future Classroom Lab új STEM kurzusain!
2023/02/20 13:12
954 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Future Classroom Lab, azaz a Jövő Osztályterme egy egyedülálló és inspiráló tanulási környezet Brüsszelben, amely arra ösztönzi az odalátogató pedagógusokat, hogy újragondolják a pedagógia, a technológia és a tervezés szerepét osztálytermeikben. A European Schoolnet (EUN) 2012 óta ezen a helyen fizetős szakmai továbbképző tanfolyamokat is szervez. A képzési lehetőségek között többnyire 2-5 napos workshopok és kurzusok szerepelnek, amelyek a modern tanítás kihívásaival és az innovatív jövő osztályterme koncepcióval foglalkoznak.

digitalis-vilag

A tanfolyamok időpontjai tájékoztató jellegűek, és az egyes tanfolyamok előtt 3 hónappal megerősítésre kerülnek. Az EUN a tanfolyamok időpontját, ha az egészségügyi helyzet megkívánja módosíthatja, – a résztvevők és EUN csapatának biztonsága a legfontosabb. Érdeklődni és/vagy jelentkezni a fcl_courses@eun.org e-mail címen van lehetőség.

TANFOLYAMOK

Aktív tanulás az én iskolámban és osztálytermemben

5 NAPOS TANFOLYAM | 2023. február 20-24. (BETELT)

A tanárok és az iskolák számára kihívást jelenthet a hagyományos oktatási környezetből az újabb és innovatívabb oktatási környezetre áttérni. A megfelelő oktatási technológia használata elősegítheti az aktív tanulást támogató gyakorlatok beépítését az oktatásba. Ezen a kurzuson megmutatják a tanulóközpontú, aktív tanulás pedagógiai megközelítést. A résztvevők ezzel egyidejűleg megtapasztalják és felfedezik a tér kialakításának és az oktatási technológia integrációjának lehetőségeit. Bővebben itt olvashat kurzusról.

Innovatív gyakorlatok a STEM-oktatáshoz

5 NAPOS TANFOLYAM | 2023. április 24-28.

A kurzus a STEM (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika) tanárok számára nyújt erőforrásokat és ötleteket, amelyekkel vonzóbb tanórákat dolgozhatnak ki, és növelhetik a diákok érdeklődését a STEM tantárgyak iránt. A tanfolyam különböző gyakorlatias workshopokat és a források aktív használatának bemutatását tartalmazza, olyan témákat érintve, mint az integrált STEM-tanítás, a fenntarthatóság, a zöldterületek, a STEM+művészetek (STEAM) és még sok más.

FCL nyári akadémia: A kreativitás és az innováció fokozása az osztályteremben

5 NAPOS TANFOLYAM | 2023. július 3-7.

Az iskola vajon csökkenti vagy növeli a kreativitást? Szeretné, ha az iskolája olyan hely lenne, ahol a diákok olyan készségeket és attitűdöket fejleszthetnek ki, amelyek olyan elemeket ötvöznek, mint a kreativitás, a kritikus gondolkodás, az együttműködés, a képzelőerő és a találékonyság? Ez a kurzus arra bíztatja a résztvevőket, hogy gondolkodjanak el azon, hogyan növelhetik a tanulókban a kreativitást, és hogyan tanítsanak ők maguk kreatívabban! Bővebben itt olvashat a kurzusról.

Inkluzív tanulási környezet kialakítása

3 NAPOS TANFOLYAM | 2023. október

Ez a helyszíni tanfolyam gyakorlatias megközelítésekkel segíti a résztvevőket abban, hogy kialakíthassák saját elképzeléseiket a tanulásról és a technológia hatékony használatáról. A résztvevők jobban megismerkednek az aktív tanulással, és azzal, hogy annak alkalmazása hogyan formálhatja a tanulási környezetet. Kiemelt figyelmet kap az informatika használata és integrálása az osztályteremben annak érdekében, hogy minden tanuló, köztük a fogyatékkal élők számára is elérhetővé váljon a tanuláshoz való hozzáférés, és nagyobb önállóságot biztosítson számukra. A tanárok lehetőséget kapnak arra, hogy megtanulják, hogyan tervezzenek órákat és eseményeket a szociális, érzelmi, viselkedési és tanulási nehézségekkel küzdő tanulók számára. Bővebben itt olvashat a kurzusról.

Interaktív technológiák a jövő tantermében

5 NAPOS TANFOLYAM | 2023. november

Ezen a tanfolyamon a résztvevők megismerkedhetnek olyan pedagógiai módszerekkel, amelyek lehetővé teszik az interaktív és együttműködő tanulási környezet kialakulását. Olyan eszközöket, módszereket tanulnak meg, amelyekkel fokozható az interakció az osztályteremben. Például a prezentáció és az együttműködés, a digitális történetmesélés, interaktív gyakorlatok és játékalapú tanulás. Bővebben itt olvashat a kurzusról.

Tájékozódjon és regisztráljon! Sok sikert a tanultak alkalmazásához!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen