Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

3 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

3 éve
A kategória cikkei
A globális klímaválság kezelése az osztályteremben

A globális klímaválság kezelése az osztályteremben

Annak ellenére, hogy multidiszciplináris volta révén szervesen kapcsolódik valamennyi iskolai tantárgyhoz, az éghajlattudomány (Climate Science) osztálytermi megjelenítése és hatékony integrálása a tanórai munkába valódi kihívás, ugyanakkor természetesen óriási lehetőség a pedagógusok számára. A november 8-án induló angol nyelvű kurzus releváns oktatási gyakorlatokkal inspirálva nyújt segítséget a téma rendszerszemléletű megközelítéséhez.
1 éve
Elindult az új SCIENTIX nagykövetek toborzása!

Elindult az új SCIENTIX nagykövetek toborzása!

A Scientix nemzetközi csapata dinamikus, motivált és kreatív tanárokat keres a Scientix Nagykövetek tanári testületébe, amely jelenleg 849 Scientix Nagykövetből áll. A Scientix nagykövetek olyan a világ bármely pontján élő tanárok, akik hajlandóak támogatni a Scientix terjesztését, valamint jó gyakorlatok és a pedagógiai szakmai tudás cseréjét a STEM-oktatás valamennyi érdekeltje között.
1 éve
STE(A)M IT “Integrated STEM Teaching” MOOC

STE(A)M IT “Integrated STEM Teaching” MOOC

A tavalyi, nagysikerű ‘Integrated STEM teaching’ MOOC visszatér - immár továbbfejlesztett formában! Innovatív pedagógiai módszerek segítségével emelje Ön is a tanítási gyakorlatát egy következő szintre! A kurzus során, hazai és nemzetközi tanárkollégáival integrált STEM óratervet készíthet és próbálhat ki a gyakorlatban.
1 éve
EU Codeweek online kurzus indul az EUN Academy-n!

EU Codeweek online kurzus indul az EUN Academy-n!

A digitalizáció fokozatosan átszövi életünk minden területét. Természetes, hogy ezzel együtt megnőtt az érdeklődés és igény a kódolás és a programozás osztálytermi használata iránt. Itt a remek lehetőség, hogy szeptemberben Ön is részt vegyen az EU Code Week Online Bootcamp MOOC -ján, és megtanulja, hogyan lehet ehhez a témához kapcsolódóan, új tanítási módszereket bevezetni az osztályterembe!
1 éve
A kutatásalapú tanulás az óvodában

A kutatásalapú tanulás az óvodában

Már lehet jelentkezni a European Schoolnet 2021. szeptember 6-án induló MOOC-jára. A tömeges nyílt oktatási kurzus a kutatásalapú tanulást veszi górcső alá gyakorlati tevékenységek beépítésével.
1 éve
Tanári tanulócsoportok létrehozása az iskolában

Tanári tanulócsoportok létrehozása az iskolában

Hogyan lehet olyan támogató iskolai környezetet létrehozni, amely szorosabb együttműködésre, ötleteik, tapasztalataik megosztására ösztönözi az tanárokat – ráadásul mindezt online szakmai továbbképzésük részeként? Elenától és Cristinától Ön is választ kaphat erre a kérdésre 2021. június 21-én, hétfőn, 17 órakor a SEG-en (School Education Gateway) tartandó angol nyelvű webináriumon!
1 éve
Kiterjesztett valóság az osztályteremben

Kiterjesztett valóság az osztályteremben

Az ARETE, amely az Európai Bizottság által finanszírozott projekt, 200 gyakorló pedagógust keres a kiterjesztett valósághoz kapcsolódó eszközök és módszertan kipróbálására és alkalmazására. Na de mi is az a kiterjesztett valóság (Augmented Reality), és hogyan működik?
1 éve
Iskolai Innovációs Fórum 2021

Iskolai Innovációs Fórum 2021

Az Iskolai Innovációs Fórum, melynek ezévi mottója: „Feltörekvő technológiák az oktatásban: A mesterséges intelligencia ökológiai szemlélete”, május 26 és 28 között, online formában kerül megrendezésre. A rendezvény során a European Schoolnet (EUN) nemzetközi iskolahálózat közössége (nemzeti oktatási minisztériumok képviselői, ügynökségek, a magánszektor szereplői és kutatási szakértők) vitatják meg azokat a kihívásokat és lehetőségeket, amelyeket a mesterséges intelligencia megjelenése jelent az iskolai innovációban, a tanításban és tanulásban.
1 éve
Első #CodeWeek #TeachDay online rendezvény

Első #CodeWeek #TeachDay online rendezvény

2021. május 22-én az EU CodeWeek csapata szeretettel vár minden pedagógust az első #CodeWeek #TeachDay online rendezvényre!
1 éve
Önálló minikurzus lehetőség 2021.05.31-ig!

Önálló minikurzus lehetőség 2021.05.31-ig!

Az Európai Unió 2014–2020-as Erasmus + programja több ezer olyan projektet támogatott, amely elősegítette számos innováció bevezetését az oktatásba és a képzésbe Európa-szerte. Az európai iskoláknak a  mobilitási tevékenységek és stratégiai partnerségi projektek révén lehetősége nyílt  innovációik és jógyakorlataik megosztására, cseréjére.
1 éve
1234567 / 124

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen