Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

3 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

3 éve
A kategória cikkei
Digitális készségek fejlesztése tanároknak

Digitális készségek fejlesztése tanároknak

(Digitally Competent Teachers for Creative Digital Students MOOC) Az EUN 2020. október 19-én új online kurzust indít a European Schoolnet Academy platformján. A MOOC középpontjában a digitális tanári készségek fejlesztése áll, vagyis hogyan lehet a különböző digitális eszközöket beépíteni a tananyagba, és hogyan lehet motiválni a diákokat az online eszközök segítségével.
2 éve
Digitális készségek fejlesztésének népszerűsítése

Digitális készségek fejlesztésének népszerűsítése

Az idén októberben nyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Kódolás Hetét. A rendezvénysorozat egy alulról szerveződő kezdeményezés, amely a programozás és egyéb technológiai tevékenységek megvalósításán keresztül helyezi középpontba a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést.
2 éve
Új MOOC indul az Erasmus programokról

Új MOOC indul az Erasmus programokról

2020. szeptember 14-én ingyenes online kurzus indul ’Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility’ címmel a Europen School Gateway oldalán. A MOOC célja az Erasmus akkreditáció alapjainak megismerése, az akkreditáció menetének elsajátítása, az intézmények Erasmus tervének átgondolása.
2 éve
Amikor a tanárok tanulnak

Amikor a tanárok tanulnak

A 2017. februártól 2020. augusztusáig tartó TeachUP nemzetközi beválásvizsgálat záró konferenciájára a COVID-19 világjárvány miatt, online formában került sor 2020. június 3-án, 5-én, 9-én és 11-én. A konferencia nyitónapján két prominens oktatási szakember tartott vitaindító előadást és mondta el véleményét, osztotta meg tapasztalatait arról, hogy milyen módon lehet sikeresen növelni a pedagógusok online tanfolyamokon való részvételét és csökkenteni a lemorzsolódást.
2 éve
Egyedülálló STEM kurzuscsomag

Egyedülálló STEM kurzuscsomag

A European Schoolnet Academy most egyedülálló módon, egy 3 részből álló STEM MOOC kurzuscsomagot kínál az általános iskolai és középiskolai tanárok és a tanárképzésben dolgozók számára, melyek segítségével elsajátíthatják a mindennapi életben előforduló STEM-problémák, témakörök a tanórába való integrálásának legújabb módszereit, és beilleszthetik azokat tanári gyakorlatukba.
2 éve
Ünnepeld meg a zenét!

Ünnepeld meg a zenét!

A zene életünk szerves része: kikapcsol, megnyugtat, vagy éppen felpörget. Művészet, dallam, ritmus és harmónia. Victor Hugo szavaival élve: „A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.” Így nem csoda, hogy a zene ünnepe külön helyet kapott a kalendáriumban.
2 éve
Közkívánatra újra itt a Jégtörő MOOC!

Közkívánatra újra itt a Jégtörő MOOC!

Ne hagyja ki a lehetőséget és fedezze fel a kódolás lenyűgöző világát! A robotikától az alkalmazásfejlesztésig témában, vagy akár offline módon, most megtanulhatja, hogyan tervezzen és szervezzen szórakoztató kódolással kapcsolatos oktatótevékenységeket tanulóival. Egy sor segédanyag, digitális tartalom és változatos tevékenységek várják az EU Code Week Icebreaker MOOC-ban!
2 éve
Csatlakozzon a TeachUP 2020 konferenciához!

Csatlakozzon a TeachUP 2020 konferenciához!

Az Európai Unió Erasmus + programja által társfinanszírozott TeachUP szakpolitikai beválásvizsgálat célja az volt, hogy olyan kurzustervezési irányelveket fejlesszen és vizsgáljon, amelyek növelik a sikeres teljesítők arányát az online kurzusokon.
2 éve
MOOC a globális éghajlati válság tanításáról!

MOOC a globális éghajlati válság tanításáról!

A globális éghajlati válság témájának tantermi feldolgozása minden korábbinál fontosabb napjainkban, amikor új, fiatal aktivisták indítanak mozgalmakat a probléma súlyosságának hangsúlyozása érdekében. A kurzus keretében a résztvevők megismerhetik az éghajlati válság hátterében álló tudományos tényezőket, illetve a témában folytatott vitákat. Emellett vonzó és hatékony tanítási módszereket is bemutat a kurzus, melyekkel megragadhatja diákjai érdeklődését.
2 éve
Új MOOC: az iskola Mars-küldetésre készül

Új MOOC: az iskola Mars-küldetésre készül

Az iskola Mars-küldetésre készül MOOC első kézből kínál adatokat és eszközöket azon MTMI tanárok számára, akik a tanulóikkal szeretnék felfedezni a Mars-küldetések témáját, és hogy mit tudhatunk meg ezáltal a Földről.
2 éve
45678910 / 124

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen