Pályázat kiemelkedő tanulók nemzetközi versenyeken való részvételének támogatására
Varga Szilvia
2010/09/27 14:58
1462 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az Oktatásért Közalapítvány Tehetségsegítő Alkuratóriuma pályázatot hirdet "Kiemelkedő tehetséget mutató közoktatásban tanulók nemzetközi versenyeken való részvételének támogatása" címmel. A pályázat célja, hogy támogassa a hazai közoktatásban tanuló kiemelkedő tehetségű fiatalok nemzetközi versenyeken való részvételét. A kiírás a 2010/2011-es tanévre vonatkozik, a pályázatok beadása folyamatos.

A pályázat előzménye

A Nemzeti Tehetség Program 2009/2010 évi cselekvési programjának megvalósítása érdekében az Oktatásért Közalapítvány Tehetségsegítő Alkuratóriuma pályázatot ír ki a közoktatásban tanulók nemzetközi versenyen való részvételének támogatására. Kiemelt fejlesztési területek:

  • A tehetségsegítő hagyományok őrzését és gazdagítása.
  • A tehetségsegítő programok integrált rendszerének létrehozása.
  • Egyenlő hozzáférés biztosítása a tehetségsegítés területén.
  • A tehetséges fiatalok társadalmi felelősségének növelése.
  • A tehetségsegítő személyek és szervezetek munkájának megbecsülése.
  • A tehetség fejlesztését és hasznosulását segítő környezet kialakítása.

A program alapvető célja

A közoktatásban kiemelkedő tehetséget mutató tanulók számára kiváló alkalom a megmérettetésre a nemzetközi tanulmányi és tehetséggondozó versenyeken való részvétel. A nemzetközi versenyek nevezési díjai, az utazás és szállás költségei viszont jelentős anyagi megterhelést jelentenek. Sajnálatos módon a közoktatási intézményeknek nincsenek forrásai arra, hogy támogassák tanulóik nemzetközi versenyeken való részvételét, a diákok többsége pedig nem tudja önerőből finanszírozni egy-egy ilyen versenyen való részvétel költségeit.

A pályázat célja

Jelen pályázat célja a hazai közoktatásban tanulmányokat folytató kiemelkedő tehetségű fiatalok 2010. és 2011. évi nemzetközi versenyeken való részvételének támogatása.

Kik pályázhatnak?

Magyar állampolgárságú vagy magyar nemzetiségű, hazai közoktatási intézményben tanulmányokat folytató tanuló(k) vagy azok csoportja(i), akik valamely tehetségterületen kimagasló képességűek és elért eredményeik alapján jogot szereztek a versenyen való részvételre. A pályázat benyújtója és kötelezettségvállalója a tanuló közoktatási intézménye. Az Oktatásért Közalapítvány a támogatási szerződést a közoktatási intézménnyel mint jogi személlyel köti meg, amely felel a támogatás célszerű, jogszerű felhasználásért és az elszámolásért.

Támogatható tevékenységek köre

  • Részvételi/nevezési díj, regisztrációs költség,
  • útiköltség,
  • szállásköltség (max. félpanziós ellátás).

Pályázati forrás:

Jelen pályázat meghirdetésekor a tervezett pályázati keret összesen 30.000.000 Ft.

A támogatás összege:

Az egyéni versenyzők esetén az igazolt költségekre maximálisan 300.000 Ft

A csapattagok esetén személyenként az igazolt költségekre maximálisan 150.000 Ft Pályázati díj: 8000 Ft.

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatot kizárólag postai úton, magyar nyelven, 1 eredeti és 2 másolati példányban, példányonként összefűzve, zárt csomagolásban kell a következő címre beküldeni: Oktatásért Közalapítvány Tehetségsegítő Alkuratórium Budapest Rumbach Sebestyén utca 19-21. 1075A borítékon tüntessék fel a Pályázati Felhívás kódszámát: NTP-OKA-IX. A pályázat beadási határideje:  A pályázatok beadása folyamatos, végső beadási határideje őszi fordulóban: 2010. november 30., tavaszi fordulóban: 2011. január 31.  A pályázat támogatási időszaka: 2010. szeptember 01. és 2011. augusztus 31.

A részletes pályázati kiírás és a hozzá kapcsolódó dokumentáció az Oktatásért Közalapítvány honlapján található meg. 

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen