Rugalmas oktatás Európában - Megjelent a ScientiX TV 15. epizódja!
2024/01/10 18:33
490 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

resilience

A Scientix TV ezen epizódja a SPERE-kezdeményezést (STE(A)M Partnership "Education Resilience in Europe") mutatja be. Az említett kezdeményezés 15 olyan projektet foglal magában és támogat, amelyek segítik a tanárokat, hogy minél eredményesebben tudják a migráns diákokat integrálni. Ebben az epizódban három projekt kerül bemutatásra: a „Visual Mathematical Dictionary”, a „How to translate school texts into my language” és az „Integra”.

resilience2 A SPERE program 15 projektje

Emellett a nézők megismerhetik a Scientix weboldal új STEM karrier aloldalt is. (STEM Careers (scientix.eu))

Egy felhívásra is sor kerül a videóban, amelyben várják azok jelentkezését, akik szeretnék, hogy egy tudományos kísérlete bekerüljön a Scientix TV egyik következő epizódjába. A jelentkezés ezen a linken érhető el.

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 15. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen