Scientix eredmények az EMINENT konferencián
2015/11/19 11:25
2290 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix egy olyan európai kezdeményezés, amely összeköti a STEM (természettudományok, technológia, mérnöki szaktárgyak és matematika) oktatását a való élettel és hozzájárul tanári közösségek kialakulásához.

scie

Az elmúlt hat évben a Scientix projekt (www.scientix.eu) Európa-szerte segítette a matematika és a természettudományos tanárok ezreit, lehetőséget biztosítva az osztálytermi kísérletezésre, innovatív tanítási és tanulási módszerek adoptálására, valamint a jövő generáció tudósainak az inspirációjára.

A Scientix a kiemelkedő eredményeit az EMINENT konferencián (Barcelona, 2015. november 19-20.) ünnepli meg, ahol az európai STEM oktatás döntéshozói találkoznak, hogy a közös kihívásokat megbeszéljék, és hogy új irányelveket alakítsanak ki a jövő számára.

A Scientix az innovatív tanítási módszerek fejlesztését és implementációját támogatja a STEM oktatásában, megosztja a tudást és a jó gyakorlatokat, így a közel 400 államilag finanszírozott projektet, valamint a 4700 forrásanyagot minden érdeklődő elérheti a Scientix portálon. Mindezek mellett rendszeresen biztosít a tanárok számára online szakmai fejlődési lehetőségeket (webinariumok, Moodle kurzusok), vagy szemtől-szembeni/élő kapcsolatépítési eseményeket, műhelyfoglalkozásokat és nemzeti konferenciákat is. Ezen aktivitások eredményeként ma már 6000 tanár regisztrált a Scientix portálon: www.scientix.eu

Az EMINENT (Szakértők találkozója az oktatási hálózatépítésben) a European Schoolnet égisze alatt egy évente rendszeresen megrendezésre kerülő konferencia, ahol idén több mint 260 oktatási szakértő, oktatási minisztériumok képviselői, döntéshozók, valamint gyakorló tanárok gyűlnek össze, hogy megbeszéljék a STEM egyre nagyobb jelentőségét az oktatásban és az életben egyaránt.

Marc Durando, a European Schoolnet ügyvezető igazgatója, az idei év céljaként olyan szakpolitikák azonosítását tűzi ki célul, melyek a STEM oktatás közös kérdéseinek és problémáinak a megoldására irányulnak:

„Az oktatási rendszer biztosítja a kulcsot az Európai Unió kutatással, fejlődéssel és innovációval kapcsolatos 2020-as céljainak eléréséhez.
A tanítás és tanulás innovatív megközelítéseit be kell vezetni ahhoz, hogy a STEM karriereket és témákat vonzóbbá tegyük a fiatalok számára. Egy ilyen megközelítés, hogy több formális és informális képzési lehetőséget biztosítunk a tanárok számára, ezáltal is biztosítva a folyamatos szakmai fejlődésüket.”

Az EMINENT konferencia nyitva áll újságírók és a média képviselői előtt.

Kapcsolati információk és a program az alábbi helyen érhető el: http://bit.ly/1MOOyAs

A Scientix hírek elérhetőek a Facebookon a Sulinetwork és a Science Teachers Across Europe oldalakon, valamint a Twitteren a #Scientix és #ScientixWorks hashtagek alatt.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen