Scientix online konferencia – 2022. november 18-19
2022/10/04 19:56
2390 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén november 18-19-én kerül megrendezésre a 4. Scientix nemzetközi konferencia, melyre a szervezők 2000 érdeklődőnek biztosítanak részvételi lehetőséget. Európa egyik legnagyobb, természettudományok oktatásához kapcsolódó hálózati eseménye a European Schoolnet szervezésében valósul meg.

scienconf

A konferencia célja áttekintést nyújtani az európai természettudományos oktatás kihívásairól és lehetőségeiről. Továbbá fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy milyen kiváló lehetőségek rejlenek abban, ha valaki a Scientix közösséghez tartozik (Scientix: a természettudományok oktatásának európai közössége). A konferencia egyben remek alkalom arra, hogy tájékozódjon az Európában megvalósuló aktuális STEM (STEM= science, technology, engineering, mathematics) oktatási projektekről, kapcsolatokat építsen, és új ötletekkel gazdagodjon. Az esemény programjai ösztönzően hatnak a természettudományt oktatók kreativitására, továbbá segítséget nyújtanak abban, hogy szaktudásukat és jó gyakorlataikat megosszák egymással.

A konferencián többek között a NASA, a Microsoft, és a European Schoolnet képviselői tartanak előadásokat.

További információt az előadókról itt talál.

scienconf2

Kiket várnak a konferenciára?

A konferenciára pedagógusokat, oktatókat, szakpolitikai döntéshozókat, természettudományok oktatásával foglalkozó szakembereket, STEM kutatókat, iparági képviselőket és projectvezetőket egyaránt várnak. A programok igen változatos formában valósulnak meg: szakmai plenáris ülések, kerekasztal beszélgetések, előadások és gyakorlati workshopok párhuzamosan látogathatók. A poszterek is online, interaktív formában lesznek elérhetőek. A konferencia új platformján lehetőség lesz interaktív részvételre és kapcsolatépítésre.

Hogy lehet jelentkezni?

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A konferencia formája: online

Habár a rendezők fenntartanak néhány helyet Oktatási Minisztériumok, az Európai Bizottság, Scientix Nemzeti Kapcsolattartó Pontok, különböző iparágak képviselőinek, illetve a Scientix nagykövetek számára, a konferenciára nagyszámú érdeklődőt várnak. 2000 jelentkező kap lehetőséget a részvételre. A regisztráltak kiválasztását a Scientix és a European Schoolnet koordinálja, melynek során figyelembe veszik az országok közti arányos eloszlást, illetve a jelentkezők profilját . A regisztrációs felület szeptember közepétől már nyitva áll.

Regisztrációs felület: itt.

A konferencia programjáról részletes információt itt talál.

Jelentkezzen még ma!  

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen