Sikeresen zárult a budapesti ICT-REV workshop
2014/02/27 16:20
2829 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Idegen Nyelvek Európai Központja (ECML) az Educatio Nkft. Digitális Pedagógiai Osztályának segítségével szervezte meg 2014. február 21-22-én az ICT–REV workshopot, melynek középpontjában az online tanítási készségek fejlesztése és kialakítása állt, alkalmazkodva a 21. századi oktatási környezetéhez.

Az angol és német nyelvű program során 14 pedagógus, egyetemi oktató és módszertani szakértő ismerkedett meg az ECML kínálta lehetőségekkel, melynek egyik központi eleme az ECML által működtetett weboldal a http://moodle.dots.ecml.at/. Az oldal olyan innovatív pedagógusoknak készült, akik szívesen osztják meg nyelvtanítással kapcsolatos ötleteiket és jó gyakorlataikat. Azoknak pedig nagy segítséget nyújt, akik még most ismerkednek az IKT eszközökkel gazdagított pedagógiával.

A workshop programja nagyon színes volt, kiemelte az online eszközök fontosságát, Skype segítségével több résztvevőt is megszólaltatott Európa különböző részeiről. Először az ECML vezetője Sarah Breslin mutatta be az Idegen Nyelvek Európai Központját és az ICT-REV program célját. Ezt követően rövid prezentációkat hallhattak a résztvevők olyan tanárok előadásában, akik már előzőleg részt vettek ilyen workshopok-on, így Finnországból és Spanyolországból is.

A résztvevők a moodle.dots.ecml.at honlap mellett olyan hasznos és jól használható eszközökkel ismerkedtek meg mint például a Moodle Wiki, a Padlet és a Photopeach.

Összességében elmondható, hogy a workshop hasznos volt a résztvevőknek, hiszen nemcsak új eszközökkel ismerkedtek meg, hanem találkozhattak hasonló érdeklődésű kollégákkal (belföldön és a Skype segítségével külföldön egyaránt), továbbá lehetőséget kaptak arra, hogy egy új szemszögből közelítsék meg és formálják át jó gyakorlataikat.

ictrev

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen