„STEM-tévézzen” továbbra is velünk! Az új epizódok (4,5) már elérhetőek!
2022/10/05 21:42
5317 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2022. április 29-én indult el a Scientix projekt TV pilotja, az első olyan műsor, ahol a világot STEM-szemüvegen keresztül nézhetjük.

scientixtv

scientixtv2 A Scientix TV készítői remélik, hogy a műsor egy olyan találkozóhellyé válik, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalatainkat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor megközelítőleg húsz perces epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

A „talk show” sorozat házigazdája Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Epizód 4.

Az epizód témája: hogyan lehet arra motiválni a diákokat, hogy a STEM-tárgyakat és -pályákat válasszák. Beszélgetést hallgathatunk a görög oktatási és vallásügyi miniszter tanácsadójával, a GSMA által finanszírozott m-Schools kezdeményezés igazgatójával, valamint a STEAM (IT) karrier-tanácsadói hálózat két tanárával. Az e havi kísérlet a repülés alapelvével kapcsolatos.

Epizód 5.

Az epizód témája: az immerzív oktatás. Beszélgetést hallgathatunk meg a török Nemzeti Oktatási Minisztérium koordinátorával, a Lenovo és a Qualcomm képviselőivel, valamint egy olaszországi tanárral, aki az ARETE projekt AR-alkalmazását tesztelte.

A Scientix TV korábbi adásait az alábbi cikkünkből (is) elérheti:

Iratkozzon Ön is fel a Scientix TV angol nyelvű YouTube csatornájára!

scientixtv3

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen