Tanulás Újratöltve! – Konferencia a digitalizációról a finn oktatásban
2017/10/17 13:33
2063 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2017. október 25-én a budapesti Finn Intézet (FinnAgora) szervezésében több száz magyar tanárnak nyílik lehetősége arra, hogy a nemzetközi hírű finn oktatási modellel megismerkedjen a Tanulás Újratöltve! konferencián a Budapesti Music Centerben. A konferencia célja bemutatni, hol tartanak a digitalizáció területén a kísérletek és reformok finn közoktatásban és, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek a finn tanárok munkájuk során. Az esemény előadói: Kate Robinson nemzetközi oktatási tanácsadó, Pekka Peura középiskolai matematika-fizika tanár, több új értékelési módszer és digitális innováció kidolgozója, valamint Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) vezetője. A konferencia tanárok számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

bpmc

Finnország 2017-ben ünnepli önálló államiságának 100. évfordulóját. Emiatt és a tapasztalható hatalmas érdeklődés miatt is, a FinnAgora elhatározta, hogy a finn tudás egy részét a Tudás Újratöltve! konferencián kívánja átadni több száz, érdeklődő tanárnak és szakértőnek a Budapest Music Centerben október 25-én.

A finn oktatási rendszer kialakításakor a 60-as években úgy döntöttek, hogy a finnek túl kevesen vannak ahhoz, hogy pazarolhassák az emberi erőforrást. Következésképp mindenkinek alanyi joga, hogy lehetőséget kapjon a jó minőségű anulásra, ugyanaz a tudás érhető el az ország bármelyik pontján, bármelyik iskolában. Finnország egy fiatal ország, idén ünnepli önálló államisága 100 éves évfordulóját. Amit ezalatt az idő alatt elértek nagyrészt az oktatási rendszerüknek köszönhetik. A finn oktatási rendszer egy folyton fejlődésben levő, állandóan alakuló modell, amely teret ad a benne levők szabadságának. Alapja a magas színvonalú tanárképzés, a diákok szabadsága, az értékelés célja az egyéni fejlődés támogatása. Arról szól ez a konferencia, hogy hogyan lehet ezeket az elveket a 21. század értékeivel és trendjeivel összefésülni.” – jegyezte meg Bogdán Lilla, a FinnAgora ügyvezetője.    

A helyszín: 

Budapesti Music Center, 
Magyarország, Budapest, 1093, Mátyás u. 8

Térkép, útvonaltervező ITT érhető el.

A konferencia programja itt olvasható.

Kép forrása.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen