Zene, zene, zene
2016/04/05 21:26
1908 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Családias hangulatú, mesélős és a zenével barátkoztató hétvégi délutánokat ígér idén is a már több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező Kakaókoncertek sorozata.

zenegyujtemeny

Kakaókoncertek

Családias hangulatú, mesélős és a zenével barátkoztató hétvégi délutánokat ígér idén is a már több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező Kakaókoncertek sorozata az 5 és 12 év közötti gyermekek és természetesen szüleik, nagyszüleik számára.

A kakaókoncerteken a zenekar művészei kötetlen formában vezetik be a gyerekeket a klasszikus zene rejtelmeibe, hogy aztán, amikor lecseng a zene, és a taps is elül, elfogyasztják a kis pöttyös bögrékben rájuk váró, gőzölgő kakaót.

Iskolaprogram

A Budapesti Fesztiválzenekar zenei nevelési stratégiájának célja, hogy élményt nyújtson az iskolás gyermekeknek és fiataloknak, s a velük folytatott párbeszéd révén közelebb hozza őket a klasszikus zenéhez, valamint a Budapesti Fesztiválzenekarhoz. Más szóval szeretnénk emlékezetessé varázsolni a fiatalok számára a zenével való találkozást!

A partneriskolai együttműködés keretében az érdeklődők rendelkezésére állnak gyermek- és ifjúsági programjaink – a Hangszerkóstoló, A BFZ bekopog!, és a Filmverseny –, továbbá részt lehet venni a zenekar próbáján a BFZ székházában, és opera-előadásokra, valamint a zenekar egyes hangversenyeire is el lehet látogatni.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen