Learn English, anyanyelvi angol online
2013/02/06 08:00
6262 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A British Council az Egyesült Királyság kulturális és oktatási intézete. A 75 éves múlttal rendelkező nemzetközi szervezet hat kontinensen képviselteti magát, elsősorban művészeti és angol nyelvi területen támogat szakmai kapcsolatokat. A szervezet ingyenes, online tanulást segítő honlapcsaládja a LearnEnglish.

learnenglish_nagy

Világszerte több százezren használják a nyelvtanulást segítő portált, melynek hat alapvető részét különböztethetjük meg. Ezek a  LearnEnglish Central, LearnEnglish Professionals, LearnEnglish Kids, LearnEnglish Kids Parents, LearnEnglish Teens és a Teaching English.

LearnEnglish Central

A LearnEnglish Central egy diákoknak szóló nyelvgyakorló oldal. A tanulni vágyók szókincsfejlesztő gyakorlatokat, szövegértési feladatokat, nyelvtani összefoglalókat találnak az oldalon. Rendkívül jól használható a Listen&Watch rovata. Hangfelvételeket, telenovellákat, videofelvételeket találunk itt különböző témákban. A felvételek mai élethelyzeteket, szituációkat mutatnak be. A brit kultúráról szóló videósorozatukban nagyon sokat tudhatunk meg az angolszász szokásokról, hagyományokról, ünnepekről,  ételekről.  A hang- és videofelvételek egy gombnyomással letölthetők. A hanganyagok mindegyikéhez online feladatokat és nyomtatható, letölthető munkalapokat csatoltak a készítők.

LearnEnglish Professionals

Szakmai nyelvvizsgára készülőknek hasznos honlap. Találunk itt cikkeket, letölthető anyagokat, segítő kérdéseket a témákhoz. Online gyakorló feladatai közül nagyon jó a Specialist Vocabbuilder című. Ebben a szókincsfejlesztő feladatban orvosi, IT, marketing, jogi és gazdasági szakmai témákban fejleszthetjük magunkat.

LearnEnglish Kids

Ez a vidám megjelenésű honlap a legkisebbeknek szól. Ezen a felületen a gyerekek játszva tanulhatnak angolul. Játékokkal, dalokkal, nyelvtörőkkel, letölthető mesékkel fejleszthetik a nyelvtudásukat. A kiejtés helyességének gyakorlására szótanuló videók és nyelvtörők kerültek az oldalra. A nyelvtani szabályok elsajátítását nyelvtani játékok, videók, tesztek, kvízek segítik. Mindezek mellett számos letölthető anyagot találunk, köztük kreatív színezőket, sablonokat.

LearnEnglish Kids Parents

A Learn English Kids szülői felületén az angolt, mint idegen nyelvet tanuló kisgyermekek szülei regisztrálhatnak. A felnőtteknek a szülői közösségben lehetőségük van egymással kommunikálni, tesztelni az oldal feladatait és kiválasztani közülük azokat, melyek legjobban illeszkednek a gyermekük nyelvtanulásáról alkotott elképzeléseikbe.

Teaching English

A British Council angol nyelvtanároknak szóló honlapja a Teaching English. Regisztrált pedagógusok számára számtalan letölthető anyag áll rendelkezésre, az egészen rövid feladatoktól az egész órás óravázlatokig. Az oldal minden angol nyelvet tanító szaktanárnak hasznos lehet, hiszen minden korosztályhoz találunk itt feladatokat. Az oldalon cikkeket és tanulmányokat is olvashatunk, sőt továbbképzéseken is részt vehetünk. Regisztrált tagok blogot vezethetnek.

LearnEnglish Teens

A LearnEnglish Teens a nyelvvizsgára készülő fiatalok nyelvtanuló oldala. Témaköröknek megfelelően találunk itt idegen nyelvi készségfejlesztő, szókincsfejlesztő, nyelvtani gyakorló feladatokat. Próbára tehetjük a tudásunkat, online próbavizsgát tehetünk. A nyelvvizsgázókat tippekkel, ötletekkel segítik. Az oldalon találunk szórakoztató játékokat is, valamint könyveket, cikkeket olvashatunk divatról, sportokról, szórakozásról.

A Learn English oldalak mindegyike elérhető a facebookon is. 

Sulinet a Pinteresten!