Ingyenes nyelvi kurzus okostelefonnal
Sulinet
2012/06/06 08:00
2977 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat Egyesület (MVEHE) egy ingyenes nyelvi kurzust szervez, melyhez nem kell más csak egy okostelefon. 

mobil_fiatalok_520 A Lingobee Nyári Egyetem egy ingyenes, egy hétig tartó intenzív nyelvtanulást támogató kurzus, melyhez nem kell más, mint egy androidos okostelefon, illetve a mindennapi események és a napi rutinon keresztül végzett cselekvéseken keresztül történő néhány napos digitális gyűjtűmunka.

A nyári egyetemre beiratkozó diákok egy pár hét leforgása alatt létrehozhatják az Virtuális Egyetemi Hálózat Tanulj magyarul nevű online fogalomtárát, melyet közösen szerkeszthetnek és értékelhetnek, ezzel a mindennapi szituációkból merítve hozhatnak létre egy interaktív szógyűjteményt, mely jó alapja lehet egy későbbiekben magyart, mint idegen nyelvet tanuló külföldi csoportnak. A létrehozott gyűjtemény mind a telefonról, mind pedig a számítógép előtt ülve elérhető és használható.

Az egy hónap elteltével a cél 100, az adott területhez kapcsolódó bejegyzés létrehozása, de legtöbb fogalmat létrehozó, illetve a legjobb értékeléseket megszerző bejegyzések tulajdonosai egy-egy nyereménnyel lesznek gazdagabbak.

A kurzushoz a Facebookon csatlakozhatsz, ha kapcsolódsz a Lingobee (Teszt) –  Nyári Egyetem zárt csoporthoz. (Kattints a “Csatlakozás a csoporthoz” gombra a Facebookon)

http://on.fb.me/lingobee-teszt

Instrukciókat ezen a felületen kaphatsz, illetve a feladatokat is ezen a felületen kaphatod meg a hónap folyamán.

Részletek az MVEHE oldalán találhatók.

Sulinet a Pinteresten!