04Song of the Month áprilisban
2024/04/19 08:00
254 megtekintés

Az angol nyelvű dalok hallgatása, éneklése, mozgással való összekötése szórakoztató, motiváló és egyben hasznos tevékenység a gyerekek számára. Immáron a negyedik alkalommal osztunk meg egy olyan dalt, amely valamilyen módon kapcsolódik az adott hónaphoz.

som

Az előző hónapokban főleg gimnáziumi és felső tagozatos korosztály számára felhasználható dalokat választottunk, illetve állítottunk össze hozzá feladatsort. Áprilisban az óvodai és az alsó tagozatos korosztályhoz tartozó gyerekeknek ajánljuk a dalt. Egy április hónapról szóló, nagyon kellemes, könnyen énekelhető dalammal rendelkező gyermekdalt szeretnénk megosztani, melynek címe APRIL.

Mivel nagyon könnyen megtanulható, rövid a dal, akár minden egyes angol órát el lehet kezdeni a dal eléneklésével, amelyhez egy LETÖLTHETŐ FELADATLAPOT is összeállítottunk. Ha az éneklésen és a feladatokon túl a gyerekeket szeretnénk egy kicsit „megmozgatni”, akkor a dal soraihoz kitalálhatunk egy-egy mozdulatot is. Pl: In April raindrops fall – a gyerekek kezükkel, ujjaikat mozgatva utánozzák az esőcseppek mozgását vagy In April flowers grow – eljátszhatják, hogy megszagolnak egy virágot. Nem is kell feltétlenül nekünk megmutatni a mozdulatokat, a gyerekek javaslatai alapján is össze lehet állítani azt, hogy hogyan játsszák el a dalt.

Vigyék be az órára a dalt, töltsék le a feladatlapot, szemezgessenek belőle.

Nagyon jó éneklést kívánunk!

Az előző hónapok dalait és a hozzá tartozó letölthető feladatlapokat megtaláljátok a következő linkek alatt található cikkekben:

Sulinet a Pinteresten!