Az újonnan érkezett migráns diákok integrálása az iskolákba-új online kurzus indul
2017/04/25 15:17
2481 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egy új online kurzus indul, mely azokat a tanárokat célozza meg, akik dolgoznak migráns diákokkal, illetve azokat is szeretné megszólítani, akik valamilyen formában foglalkoznak a témával a tanítás során.

A kurzus feltárja az újonnan érkezett migráns tanulók iskolai közösségbe való integrálásának tapasztalati szempontjait és megvizsgálja, hogy a tanárok milyen gyakorlati szinten dolgozhatnak tanulóikkal a tantermekben.


A program végére a résztvevők megismerhetik a különböző szervezeti modelleket arról, hogy az újonnan érkezett migránsok miként tudnak beilleszkedni a tanításba és az iskolai közösségbe, valamint megtapasztalhatják azokat a pedagógiai modelleket is, hogy az újonnan érkezett diákok hogyan integrálhatók az oktatásba és az iskolai életbe. A résztvevők megismerhetik azokat a fontos stratégiákat és követelményeket amik támogatják azokat a tanulókat, akik nem értik vagy beszélik az oktatás fő nyelvét.

tanul

A résztvevők gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek arról is, hogyan lehet konkrét célokat, ötleteket és intézkedéseket hozni az újonnan érkező migráns tanulók iskolában való támogatására. A kurzus foglalkozik azokkal a pedagógiai stratégiákkal is, amikor az osztályban nem anyanyelvű diákokokat tanítanak, azonosítják azokat a kulcsfontosságú szereplőket (iskolai pszichológus, helyi szervezetek, iskolavezető, szülők stb.), akik támogathatják az újonnan érkezett migráns tanulókat az olyan új kihívások kezelésében, melyek az iskolai és az osztályba való beilleszkedést segítik.

A résztvevők létrehoznak egy online vagy offline felületet, amely lehetővé teszi az erőforrások és ötletek rendszeres cseréjét és megosztását az újonnan érkezett migráns tanulók integrációjával foglalkozó kollégákkal, szakértőkkel és szervezetekkel. Ezen a felületen megismerhetnek hasonló kihívásokkal küzdő munkatársakat és informális kapcsolatokat létesíthetnek velük, hogy megoszthassák egymással nehézségeiket, kihívásaikat, jó gyakorlataikat és támogatni tudják egymást a kurzus után is.


A kurzus 2017 május 2-án kezdődik, már lehet jelentkezni.

A kurzus három hétig tart, és két modult foglal magába. Előreláthatólag a program 4 munkaórát vesz igénybe hetente.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten