Fizika érettségi feladatok 2004
Zsigó Zsolt
2004/05/13 08:00
2518 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Lezajlott a fizika írásbeli vizsga is. A gimnáziumban és a szakközépiskolákban tanulók számára külön feladatsor készült. A feladatok hivatalos megoldásai, és a pontozási útmutató is megtalálható írásunkban.

Kedves Olvasó!

A várakozásoknak megfelelő feladatsort tűztek ki idén. Igaz, egy adott feladatsor esetén eltérően ítélhető meg a feladatok nehézsége, ezért az első kijelentés némi vitára adhat okot. A dolgozattal elérhető pontszám 100.

Értékelés

19 pontig elégtelen, 70 ponttól jeles. A jeles osztályzat alsó határától (70 pont) és az elégtelen felső határától (19 pont) alapos indokkal legfeljebb ± 3 ponttal el lehet térni. A közbülső osztályzatokat a kialakult tanári gyakorlatnak megfelelően lehet megállapítani.

Egyszerű számolási hiba esetén azért a lépésért nem jár pont, amelyben a hibát elkövette a vizsgázó. A többi lépésért - amennyiben ezek megoldása helyes és csak az előző lépés hibája miatt rossz a végeredmény - a megfelelő részpontokat meg kell adni.

Az itt közölt megoldásoktól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni, a részpontokat az egyes értékelhető részekre szintén arányosan kell megállapítani.

Minden feladatnál csak egy helyes megoldást értékeljünk a megadott ponttal.

A hivatalos megoldások letölthetők

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten