Újabb hosszútávú együttműködés a BME és a Richter között
2016/07/07 08:00
2058 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt. tovább bővítik eddigi sikeres tudományos és pályázati célú együttműködésüket, melynek eredményeképpen magas szintű kutatásfejlesztési projektekben vesznek közösen részt. A megállapodást Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Józsa János és Barta-Eke Gyula a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és kancellárja írta alá.

egyuttmukodes

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter megállapodtak, hogy a közös érdeklődésükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítása érdekében együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és más hazai vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képviselői a tudományos együttműködés elősegítése érdekében időközönként beszámolnak az egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységéről, irányairól, eredményeiről, és amennyiben azokat a Richter tudományos, illetve gazdasági szempontból egyaránt érdemesnek ítéli, kölcsönös előnyök alapján további konkrét együttműködések jöhetnek létre.

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat lévén különösen magas szellemi hozzáadott értékű termékeket állít elő, kutatásfejlesztési eredményeit és ráfordításait tekintve a közép-kelet-európai térség legjelentősebb innovációs bázisa. Sikereinek titka többek között, hogy 1901-es alapítása óta a magyar szellemi erőre, a generációk alatt felhalmozott szaktudásra épít. A Társaság tisztában van azzal, hogy sikeres működése hosszabb távon csak az egész magyar gyógyszeripar folyamatos fejlődése mellett biztosítható, amelynek kulcseleme a tudományos kutatás, amely jól képzett, innovatív szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Éppen ezért stratégiájának kiemelt eleme a hazai műszaki és természettudományos oktatás támogatása, a tehetséges fiatalok megtartása Magyarországon és a Társaságnál egyaránt. A Richter emellett nagy hangsúlyt helyez a kutatás-fejlesztésben az ipar és az egyetemi szféra együttműködésére is.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte: „A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a minőségi műszaki és természettudományos szakemberképzés egyik kulcsszereplője Magyarországon. Az egyetemmel a Richter hosszú idő óta ápol szoros és kölcsönösen előnyös kapcsolatot, akárcsak a hazai természettudományos oktatásban résztvevő más élenjáró intézményekkel és kutatóhelyekkel. A Richter számára kiemelten fontos az innováció, így a magyar szakemberekkel és intézményekkel való szoros együttműködés, melynek kiváló példája ez a mai megállapodás is.” Józsa János, az aláírásnak helyet adó egyetem rektora köszöntőjében aláhúzta, hogy „a Műegyetem, mint a hazai műszaki tudományi felsőoktatás zászlóshajó-intézménye hagyományosan erős kapcsolatra törekszik az oktatási-kutatási profiljába eső vezető cégekkel. A vegyipari, azon belül a gyógyszeripari szektorban ilyen a Richter, akitől az egyetem folyamatos iránymutatást kaphat a piac vezérelte aktuális és jövőbeni kutatás-fejlesztési igényekről, amelyeket tudományos kutatási tevékenységébe, és idővel oktatási programjába beépítve a legkorszerűbb tudással rendelkező, nemzetközi mércével mérve is élenjáró fejlesztő mérnököket képezhet az iparág számára.”

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten