Jó iskolát kívánunk! című kiadványunk
Horváth Anikó
2010/09/14 08:00
1577 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az Educatio "Válassz jó iskolát!" elnevezésű kampányának "Jó iskolát kívánunk!" című kiadványa a 21. századi korszerű iskola legfontosabb jellemzőit ismerteti. A Sulineten is elérhető kiadvány azokat támpontokat gyűjti össze, amelyek segítenek a gyermekek számára legmegfelelőbb intézmény kiválasztásában.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. feladata többek között a közoktatás és a felsőoktatás tartalmi, módszertani és nyilvántartási fejlesztéseivel kapcsolatos szolgáltatások kialakítása, fejlesztési programjainak lebonyolítása, a közoktatás megújulását célzó fejlesztések szakmai koordinációja.

Legújabb, „Válassz jó iskolát!” névre hallgató kezdeményezésének célja, hogy minél több szülő kapjon pedagógiai támpontokat a gyermekük számára megfelelő intézmény kiválasztásában és hogy minél kevesebb olyan intézmény kerülhessen nehéz helyzetbe a csökkenő gyereklétszám következtében, amely egyébként magas színvonalú, korszerű pedagógiai gyakorlatot folytat. Ennek érdekében tájékoztatja a szülőket és pedagógusokat a jó iskola jellemzőiről, bemutatja a korszerű pedagógiai környezetet, melyben minden gyerek számára biztosítható az egyenlő hozzáférés esélye és sikeresen alkalmazhatók a kompetencia alapú oktatás eszközei is. E kampány hozzájárulhat ahhoz, hogy tudatos választásával a szülők minél szélesebb köre legyen képes és hajlandó részt vállalni az iskolai gyakorlat korszerűsítésének folyamatában.

A több száz intézménybe eljuttatott „Jó iskolát kívánunk!” című társadalmi célú kiadvány a 21. századi iskola legfontosabb jellemzőiről szóló üzenetek hordozója, amely honlapunkon is megtekinthető:

Jo Iskolat Kivanunk Net

Mitől lehetnek sikeresek gyermekeink? - többek között erre a kérdésre válaszol Jó Iskolát Kívánunk! című füzetünk, melynek online verzióját cikkünkben böngészheti.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten