Lányok Napja – 2016. április 28.
2016/04/18 08:00
1604 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez középiskolás lányok részére. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

lanyoknapja

A „Lányok Napja” akció célja, hogy informálja a lányokat a műszaki és informatikai pálya előnyeiről, ezáltal bővítve a lányok látókörét, tágítva a munka világáról alkotott képüket. A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnak, és egyben ösztönzi őket, hogy ezen fontos döntésüket ne az elvárásokra, hanem valós érdeklődési körükre és képességeikre alapozzák.

Kinek szól?

  • középiskolás lányoknak
  • akik már érdeklődnek a természettudományok, a műszaki tudományok és az informatika iránt,
  • és azoknak is, akiknek még nincs határozott elképzelésük a pályaválasztással kapcsolatban, hiszen ez egy kiváló alkalom, hogy kedvet kapjanak olyan pályákhoz, amelyekről eddig keveset tudtak, vagy akár eszükbe sem jutott, mint pályaválasztási lehetőség.

Miért jó műszaki és informatikai pályát választani?

Mert versenyképes, kreatív, rugalmas, jövedelmező, folyamatosan megújul, így hosszú távon is inspiráló és egyben biztos megélhetést nyújt.

Nézz körül az ajánlatok közt és jelentkezz a programra!

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten