Last minute érettségi feladatgyűjtemény
2005/04/26 17:51
2112 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Még most sem késő! Megjelent az új érettségi feladatgyűjtemény, mely az írásbeli feladatokat, a kidolgozott szóbeli tételsorokat, és az új értékelési szempontokat, illetve követelményeket is tartalmazza.

A nemrég megjelent "Földrajzi feladatgyűjtemény" bővített, és kifejezetten az érettségire hangszerelt változatával ismerekedhetünk a Nemzeti Tankönyvkiadó és Ütőné Visi Judit jóvoltából. Az "Érettségi feladatgyűjtemény" kifejezetten hasznos diákok és tanáraik számára, hisz a "hajrában" (vagyis az elkövetkezendő hetekben, az írásbeli érettségi előtt) még mindig nem késő komolyabban elmélyülni a tesztek, a számítási és problémamegoldó feladatok, illetve a szövegelemzéssel kapcsolatos példák sűrűjében! Az új érettségi által megkövetelt különféle feladattípusokra mind-mind találunk példafeladatokat, ami megkönnyíti az érettségire való készülés utolsó időszakát. A feladattípusok leírását az Oktatási Minisztérium honlapján találjuk meg (ha esetleg valaki még nem ismerné).

Annak is sok segítséget nyújt az új "Érettségi feladatgyűjteméy", aki az írásbeli érettségire való készülés nehezén már túl van, és már "nagy erőkkel" koncentrál a szóbeli megmérettetésre is. A mintatételsorhoz tartozó részletesen, átláthatóan és táblázatszerűen kifejtett értékelési útmutatók igen fontosak lehetnek az érettségi előtt állók számára is, hiszen ilyen, illetve ehhez hasonló értékelési lapok alapján fogják az ő feleletüket is elbírálni! Azok a tanárok, akik még nem készítették el ezeket az értékelési szempontokat, ihletet és ötleteket nyerhetnek! Az Ütőné Visi Judit által írt "Érettségi feladatgyűjtemény" tehát minden közép- és emelt szintű földrajz érettségire készülőnek sok segítséget nyújthat - bátran forgassátok, bátran forgassák!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten