Nevezzen be az új MTMI Előre versenybe
2017/10/05 16:47
2826 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az MTMI Előre egy új verseny, melyre jelentkezhetnek általános-, középiskolai tanárok és karrier tanácsadók egész Európából. A verseny győzteseit meghívják a STEM Allience által szervezett rendezvényre, ahol lehetőségük lesz innovatív tudományos oktatással és pályaválasztási tanácsadással kapcsolatos workshopokon részt venni.

A STEM Allience, amely számos jelentős céget és iskolát hozott össze Európában, a nyertesek számára megszervezi és fizeti az utazást és a szállást is.

A résztvevőknek az MTMI előre versenyre 2017. október 27-ig kell a három lehetséges kategóriából egyre jelentkezniük, melyek a videó, a segédanyag és az események.

mtmi

Videó kategória: Készítsen egy maximum 3 perces videót vagy prezentációt, amelyben megmutatja, hogy a diákokat hogyan ösztönzi és teszi a vonzóvá az MTMI pályákat, az iskola és cégek együttműködési tevékenységeivel és hogyan kapcsolja az MTMI órákat a való életben előforduló szituációkkal. A videót angolul kell elkészíteni. Egy online űrlapot kell kitölteni, melyben a videó URL címét is meg kell adni. Bővebb információt itt elérhető.

Segédanyag kategória: Válasszon egy vállalat által előállított eszközt(öket), hozzon létre egy tanulási tevékenységet (egy tanulási tervet, munkalapot, projektet stb.), melyet az osztály igényeihez igazít és használja is azt. A megadott utasításoknak megfelelően fel kell tölteni az anyagot melyről részletesebben itt tájékozódhat. További pontokat kapnak azok a tanárok, akik a STEM Alliance Practice Gallery forrásait használják (egy részük magyarul is elérhető).

Események kategória: Az Esemény kategóriába jelentkezni egy online űrlap segítségével lehet. Itt kiválaszthatja az esemény megfelelő kategóriáját. Mind a szemtől szemben, mind az online rendezvények elfogadásra kerülnek ebben a kategóriában. Miután elküldte az űrlapot, a STEM Alliancen - e-mailben megerősíti, hogy az megérkezett, és tájékoztatást nyújt a következő lépésekről a versenyen való részvétel befejezéséhez. Az eseményt tegye közzé a STEM Alliance versenytérképen, amely elérhető lesz a verseny weboldalán. Az eseményt 2017 szeptember 4 és október 27 között kell megszervezni. Néhány példa, hogy milyen jellegű eseményekre gondolnak a szervezők:

  • Szervezzen meg az iskolájában/osztályában egy találkozót olyan MTMI szakmában dolgozó szakemberrel, aki be tudja mutatni, hogy mit is jelent az MTMI pálya.
  • Hívjon meg egy MTMI szakembert, hogy csatlakozzon egy online üléshez, melyen beszélgetnek az MTMI szektorról és a karrierekről.
  • Szervezzen egy plakát bemutatót MTMI témában az iskolájában vagy egy helyi vállalat telephelyén
  • Bármilyen esemény szervezése, mely az MTMI tárgyakat, szakismeretet és szakmákat ünnepeli!

Bővebb információk erről a kategóriáról itt érhető el.

Az MTMI Előre kiemelten kezeli a STEM Allience közelmúlt két kezdeményezését, melyek célja, hogy megkönnyítse az interkaciót a cégek és az iskolák között. A versenyzők plusz pontokat kaphatnak azért, ha a bemutatják, hogyan tudták alkalmazni a Szakemberek vissza az iskolába vagy a Tanári gyakorlati programot.

A verseny kiírásáról és részleteiről itt tájékozódhat bővebben.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten