Témahét a Közgazdasági Politechnikumban
2012/05/04 08:00
2442 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A filmben szereplő Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközépiskola alapítványi iskola, amelyben gimnáziumi tagozat és érettségi utáni szakképzés is működik.

Az intézmény alternatív iskola, pedagógiai célkitűzéseiben ugyanis az alternatív pedagógiai mozgalmakhoz kapcsolódik, a napi tanítási gyakorlatába pedig folyamatosan beilleszti a modern pedagógiai módszereket: a kooperációt, a kreativitás fejlesztését, a modern informatikai és kommunikációs eszközök használatát, a projektmunkát, a tanórán kívüli oktatási programokat, a tevékenységen alapuló tanulást.

Emellett - ahogy azt hitvallásukban is kiemelik - személyközpontú iskolának is vallják magukat, ami azt jelenti, hogy a figyelem központjába a tanulót helyezik, akit nemcsak „tanulóként", hanem emberként, önálló individuumként is igyekeznek minél sokoldalúbban megismerni.

A film a modern pedagógiában alkalmazott tanulásszervezési módszerek közül elsősorban a témahét bemutatására koncentrál, de amellett fel-felvillannak más alkalmazott módszerek is, és egy kis ízelítőt kapunk a szülőkkel való együttműködés újszerű gyakorlatából is.

Szólj hozzá cikkünkhöz és mondd el véleményed!

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten