Ügyességi feladatok az erdei iskolában
2005/05/02 21:29
16570 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az erdei iskola a tanulás, tapasztalatszerzés mellett mindig fontos terepe a különböző ügyességi játékoknak, mozgásos feladatoknak is. Ezekből kínálunk most egy csokorra valót.

Arra? Futás!

Csoportban kell különböző tárgyakat, nyersanyagokat beszerezniük, időre. A beszerzett dolgok a szalonnasütés kellékei.

Tábori olimpia

A verseny többfordulós, a gyerekek által meghatározott versenyszámokkal. Pl.: Amőbázás, kakasviadal, sakk, rex, ping-pong, futás stb. Az olimpiának természetesen van szervezője, nyitó-és záróünnepsége.

Szerezd meg a labdát!

A játékot két csapat játssza. Egymással szemben, egyenlő távolságra, egyvonalban állnak fel. Középen elhelyezünk egy labdát. Mindenki kap egy számot, az egymással ellentétesen állók azonos számot kapnak. A játékvezető így szólítja a játékosokat. Amelyik páros a számát hallja, elindul a labda felé, s megpróbálja a saját csapatához eljuttatni. Dobni nem lehet! Azonban vigyázni kell, mert cselezni lehet. A labdát ki is lehet kapni a másik kezéből, s az elkapót meg is lehet fogni, ha nem elég gyors.

Várostrom

A földre nagy kört rajzolunk, és körben a vonalra hat üres műanyagpalackot állítunk, ezek a bástyák. A támadáshoz az ostromlók két teniszlabdát használnak, ezeket úgy kell gurítaniuk, hogy minél több palackot döntsenek fel. Az őr igyekszik mindet újra felállítani. Az ostrom akkor ér véget, amikor már egyetlen bástya sem áll. Szerepcserével játszható. Lehetőleg mindenki legyen védő is!

Indián rönkjárás

Minden játékos kap egy számot, egytől felfelé, sorban. A játékosok számsorrendben felállnak a farönkre. Az egyes számú játékosnak helyet kell cserélnie az utolsóval, anélkül, hogy bárki lelépne vagy leesne a rönkről. Ha sikerült, a kettes számú játékos cserél helyet az utolsó előttivel és így tovább, amíg mindenki helyet nem cserélt. Közösségformáló játéknak is felhasználható!

Irányíts!

Körben állunk, egyvalaki középen, bekötött szemmel. Egy kő a körben valahol a földön hever. A körben állók feladata a bekötött szeműt irányítani úgy, hogy rálépjen a kőre.

Csatlakozz hozzánk!

Ajánljuk

European Schoolnet Academy Ingyenes online tanfolyamok tanároknak
School Education Gateway Ingyenes tanfolyamok és sok más tanárok számára
ENABLE program Program iskoláknak a bullying ellen
Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten