Blogbejegyzések

Az összes bejegyzés
Bevezetés az uniós finanszírozásba

Bevezetés az uniós finanszírozásba

Az Európai Bizottság oldalán találunk egy útmutatót az uniós finanszírozási lehetőségekről. Kisvállalkozások (kkv-k), civil szervezetek (NGO-k), fiatalok, kutatók, mezőgazdasági termelők, közigazgatási szervek és egyéb érdekeltek figyelmébe ajánljuk ezt a tájékoztatót.
7 éve
Uniós gyakornoki programok 2017-ben

Uniós gyakornoki programok 2017-ben

Az Európa Pont aktualizálta uniós aktualizálta az uniós intézményeknél elérhető fizetett gyakornoki lehetőségeket bemutató összefoglalóját, hogy minden fontos adat egy helyen megtalálható legyen. Szinte minden uniós intézmény fogad gyakornokokat hosszabb-rövidebb időre – ha nemzetközi vagy uniós tanulmányokat folytat(ta)tok, vagy csak érdekel benneteket az EU működése, ezek remek lehetőséget jelentenek egy kis tapasztalatszerzésre.
7 éve
Erasmus+ disszeminációs tréning projektgazdáknak

Erasmus+ disszeminációs tréning projektgazdáknak

A Tempus Közalapítvány ismét megrendezi az Erasmus+ disszeminációs tréninget, amelyre kibővült, kezdőknek és haladóknak külön szervezett programmal várja a köznevelés, szakképzés, felsőoktatás és felnőtt tanulás területén működő intézmények képviselőit 2016. október 5-én Budapesten.
7 éve
Meglátogattuk a Makerspace-t

Meglátogattuk a Makerspace-t

Családi nyílt napon jártunk a Nagykovácsiban található Makerspace műhelyében. Készítettünk napraforgót Littlebits alkatrészekből, és megtanultuk a Minecraft alapjait egy ifjú szakértőtől, hogy segíteni tudjunk egy váltakozva elektronikus-virtuális láncreakció előállításában.
8 éve
Tanulási tér tervezése - elmélet

Tanulási tér tervezése - elmélet

Megkíséreltem egy szakirodalmi áttekintést a tanulási terek tervezésével kapcsolatban. Rövid konklúzió: a szakirodalom végtelen és vaskos. Ez egy igazi interdiszciplináris terület, különböző tudományterületek szakkifejezéseivel, módszertanával találkozik az ember lépten-nyomon. A European Schoolnetnél egy szakember, elvégzi majd a szakirodalom áttekintését, meg egy munkacsoport is foglalkozik ezzel, és a végén lesz valami eszköztár, ami laikusoknak segít majd a terek kialakításában vagy értékelésében. Ez mindenképpen jó hír. Azért valamire magunktól is jutottunk, ezeket a tanulságokat osztom meg most.
8 éve
0. nap, szőnyeg és festés

0. nap, szőnyeg és festés

Kicsit lemaradásban a berendezésről készült fotókkal és beszámolókkal, de dolgozunk az ügyön!
8 éve
Milyen zónáink legyenek?

Milyen zónáink legyenek?

Tehát tanulási teret tervezünk.
8 éve
-1. nap - a meglepetés

-1. nap - a meglepetés

Amikor megjelent kollégánk és közölte, hogy lesz egy oktatóterem, nem is gondolta volna, hogy milyen lavinát indít el.
8 éve
A katolikus-protestáns vegyes házasságokügye VI.

A katolikus-protestáns vegyes házasságokügye VI.

Az 1920-as évek folyamán a sajtóban és a különböző egyházi rendezvényeken katolikusok és protestánsok egyaránt számtalan alkalommal foglalkoztak a vegyes házasságok és a belőlük születő gyermekek vallásának kérdésével.
8 éve
A dunai tarajosgőte násza

A dunai tarajosgőte násza

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2015-re a dunai tarajosgőtét (Triturus dobrogicus) választotta az év kétéltűfajának. Az állat neve onnan származik, hogy a Bécsi-medencétől a Duna-deltáig elsősorban a Duna és vízgyűjtői mentén terjedt el. Míg a vele közeli rokonságban álló közönséges és alpesi tarajosgőte Magyarországnak csupán az északkeleti és nyugati határvidékein fordul elő, a dunai tarajosgőte síkvidékeink nagy részén megtalálható.
9 éve

Csatlakozz hozzánk!

Pinterest & Google+

Anno...

Ezt olvassátok el!