A tiszatúra.lap.hu linkgyűjtemény
Érsek Dóra
2008/08/12 08:00
931 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Eredetileg úgy hangzik a mondás, hogy "Tengerre magyar!", de ha a nyár közeleg, sokak számára ez megváltozik: Tiszára magyar! Nem véletlen az oldal mottója, Leonardo da Vincitől: "A folyó maga a jelen. Ha megérinted, a múlt utolsó és a jövő első cseppjéhez nyúltál". A Tiszáról tudni kell, hogy a Duna legjelentősebb mellékfolyója, majd' 1000 km hosszú (a szabályozás előtt majd' 1500 km hosszú volt). S minden ami Tisza, az a tiszatúra.lap.hu honlapon megtaláható.

A Tiszáról tudni kell, hogy a Duna legjelentősebb mellékfolyója, majd' 1000 km hosszú (a szabályozás előtt majd' 1500 km hosszú volt). Valószínűleg ez is egy olyan weboldal, ami sosem készül el, hiszen a Tisza egy olyan hatalmas témakör, hogy a tiszatúra.lap.hu-t sem lehet a teljesség igényével elkészíteni. Persze a szerkesztők azért megpróbálták a legfontosabb információkat csoportokba szedve rögzíteni. Mit is keresnek elsősorban a túrázni vágyók? Valószínűleg elsősorban szálláshelyeket. Így az első dobozok egyike a "Szálláshelyek a Tisza mentén". 

Az érdeklődők sok kemping, panzió, horgásztanya és vendégház között válogathatnak. Sokan a nyári pihenést összekötik vízitúrákkal, így itt a szállások után hajókölcsönzéssel kapcsolatos linkeket is megtekinthetik az érdeklődők. Nemcsak kajak-, kenu-, hanem motorcsónak-bérléssel kapcsolatos linkeket is tartalmaz ez a doboz. A Tiszán túrázók számára hajóútvonalak bemutatása nyújt segítséget a nyári program megtervezésében. Azok a kikötők, melyek külön weboldallal rendelkeznek, egy csokorba szedve a Kikötők fejezetbe kerültek. Nem maradhattak ki a tiszatúra.lap.hu linkgyűjteményből azok a weboldalak sem, amelyek ökotúrákat mutatnak be, a tisza-parti látnivalókat sorolják fel, továbbá a képes és írásos beszámolók, valamint a hajózási szabályok linkjei sem. 

Külön információs dobozban szerepel a tiszai élővilág; ebben szerepel egy különös link, amelyik a Tisza víz alatti világáról rejt érdekes információkat. Itt olvastam azt az meglepő hírt, hogy él olyan halfaj, amely elérheti akár a 100 éves kort is. Kellemes szörfözést a Tiszán és az oldalon!