Ébresztő-óra
2016/05/17 08:00
1749 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Ébresztő-óra az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja. Az Ébresztő-óra keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témái: gyermekjogok, gyermekek helyzete a világban, gyermekekkel szembeni erőszak.

ebreszto-ora

„A gyerekeket érdekli az őket körülvevő világ és annak játékszabályai. A szabályok azonban sokszor idegennek hatnak, a jog pedig megfoghatatlan – és nem csak a gyerekek számára. De képzeljük el, hogy egy gyermek nem csak megismeri, hanem meg is szereti a szabályokat, mert rájön, hogy azok őt is védik.

Az Ébresztő-óra ráébreszti a gyermekeket arra, hogy meddig mehetnek el másokkal szemben, és milyen védelem illeti meg őket. Megtanulják, hogy mi az, amit itthon természetesnek veszünk, pedig más országokban elérhetetlen. Az óra végére tudni fogják, hogy hol találnak segítséget olyan helyzetben, ami már reménytelennek tűnik, és mit tehetnek, amikor tehetetlennek érzik magukat.

A foglalkozások témája összhangban van a Nemzeti Ifjúsági Stratégia és a Nemzeti Alaptanterv célkitűzéseivel is. A foglalkozások illeszkednek az etika, földrajz, társadalomismeret vagy az osztályfőnöki óra anyagába, de délutáni foglalkozások keretében is megszervezhetőek.”

Jelentkezés a programra.