Európai Esélyegyenlőség napja
2012/05/05 00:00
1945 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

1992 óta rendezik meg Magyarországon az Esélyegyenlőség Világnapját.

eselyegyenloseg_520

Május ötödike idén nemcsak a mozgássérültek, hanem a vakok és gyengén látók számára is fontos dátum. Országszerte több programot rendeznek, hogy az esélyegyenlőség jegyében felhívják a figyelmet fogyatékkal élő társaink jogaira, lehetőségeire.

Az Esélyegyenlőség Világnapját a Független Életért nemzetközi szervezet hozta el Magyarországra.

2012-ben a Mozdulj!Egyesület a Vakok és Gyengén Látók Horizont Művész Csoporttal közösen várja az érdeklődőket programjaira. A „Mindenkinek adj egy esélyt!” címet viselő rendezvény arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen nehéz harcot vívnak a fogyatékkal élők az őket érő hátrányos megkülönböztetéssel szemben. Az idei programban rendhagyó módon nagy szerep jut a művészetnek is.

Az egyesület már lezárult fotópályázatának eredményhirdetése mellett számos fellépő (Szalay Kriszta, Cserna Antal, Pindroch Csaba, Karácsonyi Zoltán) is színpadra lép, a fotópályázat zsűrijében helyet foglal Erős Antónia is. A hírességek mellett természetesen fellépnek hátrányos helyzetű csapatok is.
A program a Vakok  Iskolájának Nádor termében (Budapest, XIV. ker., Ajtósi Dürer sor 39 ). kerül megrendezésre délután15.00 órás kezdettel. A belépés mindenkinek ingyenes.

Részletes program itt olvasható.