Civilizáció

Nekem vannak jogaim ...

Nekem vannak jogaim ...

Mindenkinek vannak jogai. Sőt, a 18 év alatti fiúknak és lányoknak bizonyos külön jogaik is vannak. A Gyermek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény (1989) felsorolja ezeket a jogokat, valamint azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormányoknak meg kell tenniük, hogy segítsenek téged ezeknek a jogoknak a gyakorlásában.

Az Európa Tanács alábbi kiadványából tajékozódhatsz jogaidról

7 éve
Honnan van az uniós pénz?

Honnan van az uniós pénz?

Bizonyára hallottál már róla, hogy az Európai Unió támogatásával sok beruházás, fejlesztés valósul meg az országban. De miért kapunk az Uniótól pénzt? Hogyan működik a támogatás rendszere? Most összefoglaljuk neked, amit a témáról tudni érdemes.

8 éve
Gyermekjogokról...

Gyermekjogokról...

„A gyermek – ha élve születik a fogamzásának időpontjától kezdve – mint minden ember jogképes, vagyis jogai és kötelezettségei lehetnek.”

8 éve
A kategória cikkei
A Duna és Pozsony kapcsolata I.

A Duna és Pozsony kapcsolata I.

Pozsony életében az európai kontinens második legnagyobb folyója, a Duna évszázadok óta fontos szerepet játszik, amely a lakosság életmódjára is nagy hatást gyakorolt.
6 éve
275 éve született

275 éve született

A magyar történelem egyik legkalandosabb életű egyénisége, az egyik leghíresebb magyar világutazó, a hajós és katona, az indiai-óceáni szigetvilág első európai uralkodója 1741. szeptember 20-án született. Az elmúlt évszázadokban a születési éve és tevékenységei vonatkozásában is adódtak bizonytalanságok, azonban a tudományos kutatások számos, legendák szülte pontatlanságokat igyekeznek helyre igazítani.
7 éve
56-ról hitelesen

56-ról hitelesen

„A Blinken OSA Archívum és a Történelemtanárok Egylete pályázatot hirdet történelemtanárok számára. A pályázat célja, hogy az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján, elsődleges film-, kép-, hang-, és írásos dokumentumok segítségével, hitelesen, a diákok számára érthető és átélhető módon mutassák be a forradalom korát, törekvéseit, eseményeit, következményeit.
7 éve
Uniós kvíz

Uniós kvíz

Az Euroscola-játék egy internetes kvízjáték, amelyet az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája szervez magyarországi oktatási intézmények középiskolás (16-18 év) diákjai számára. A legjobban teljesítő csapatok (24 diák + 2 kísérő) nyereménye az Euroscola-programban való részvétel, melynek helyszíne Strasbourg, az Európai Parlament egyik székhelye.
7 éve
 Környezetvédelem

Környezetvédelem

A Tetra Pak és a Lidl Magyarország közösen hívja fel a figyelmet a környezetvédelmi jelzés fontosságára.
7 éve
Micimackó 90. évforduló

Micimackó 90. évforduló

Britannia legkedvesebb mackója és Őfelsége a Királynő idén ünnepelnek egy varázslatos 90. évfordulót.
7 éve
Újrapapír a klinikának

Újrapapír a klinikának

A nemzetközi gyermeknap alkalmából 1 millió forint értékű, 2 tonnányi újrapapírból készült kéztörlőt és orvosi papírlepedőt adományozott a Tetra Pak a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. Ez az adomány egyrészt nagy segítség a kórháznak, mert így nagyobb összeget tudnak a gyermekek gyógyulását segítő eszközökre fordítani, másrészt környezetvédelmi szempontból is fontos, hiszen az újrahasznosított papíradomány 24 fa kivágását előzte meg.
7 éve
Ébresztő-óra

Ébresztő-óra

Az Ébresztő-óra az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja. Az Ébresztő-óra keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témái: gyermekjogok, gyermekek helyzete a világban, gyermekekkel szembeni erőszak.
7 éve
Nekem vannak jogaim ...

Nekem vannak jogaim ...

Mindenkinek vannak jogai. Sőt, a 18 év alatti fiúknak és lányoknak bizonyos külön jogaik is vannak. A Gyermek Jogairól szóló ENSZ Egyezmény (1989) felsorolja ezeket a jogokat, valamint azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormányoknak meg kell tenniük, hogy segítsenek téged ezeknek a jogoknak a gyakorlásában. Az Európa Tanács alábbi kiadványából tajékozódhatsz jogaidról
7 éve
Pünkösd: Miénk a Vár!

Pünkösd: Miénk a Vár!

4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál valamint konferencia.
7 éve
1234567 / 84