Pünkösdi hétvége: Miénk a Vár!
2016/05/12 08:00
1217 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál valamint konferencia.

punkosdi-hetvege

A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok - lovagi játék, zene, tánc, bábszínház - teszik teljessé.

A Mezőgazdasági Múzeum egyedi ajánlatai, történelmi kiállítások, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a játékkiállítás és játszóház biztosítják a kellemes hangulatot.

Tudományos történeti és örökségvédelmi konferencia

A Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566.  Emlékév, 2016. május 12.

Épített örökségünk és a tudomány

Szigetvár 1566. évi ostroma az 1526-ban kezdődő várháborúk időszakának egyik utolsó jelentős harccselekménye volt. A szultáni haderővel heteken át hősiesen védekező, Zrínyi Miklós gróf által vezetett védősereg vitézsége és önfeláldozása máig csodálatba ejti a közvéleményt. Eger 1552. évi védelme mellett ez az ostrom ennek az időszaknak a legismertebb eseménysora.

A konferenciával ennek kívánnak emléket állítani a szervezők, bemutatva Szigetvár hadászati szerepét a 16-17. században, illetve felidézve az ostrom emlékezetét a dédunoka, a költő és hadvezér Zrínyi Miklós munkásságában.

A konferencia egész tematikáját a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév méltó megjelenítésének szentelik. A tudományos ismeretterjesztés érdekében a téma elismert szakembereinek részvétele a garancia az értékek közvetítésére.

Cím: Vajdahunyad vár, Budapest, 1146 Budapest, Városliget,
Nyitvatartás: naponta 10.00 - 18.00
A belépés díjmentes.

Konferencia részletes programja: http://mienkavar.hu/